Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) “Tenir un pis m’ha canviat la vida. Abans vivíem amb la meva mare, jo i les meves dues filles. Estàvem totes tres en un espai molt petit i la convivència no era gens bona”. Aquest és el testimoni de l’Eva, que viu en un dels pisos de la Fundació Foment de l’Habitatge Social (FFHS), i que relata com el fet d’haver pogut aconseguir un habitatge digne on viure li ha dibuixat, una altra vegada, el somriure a la cara.

La Fundació, que acaba de complir els 25 anys i ho ha celebrat amb una festa al Museu d’Història de Catalunya, ajuda les persones i famílies (prioritzant les que tenen infants) que no tenen un lloc digne, estable i adequat per viure. Aquest és el cas de l’Eva, que després de separar-se i d’haver perdut la feina, va recórrer a l’entitat per tenir una llar i poder així reprendre els projectes familiars. L’Eva explica com l’acompanyament que rep per part dels professionals de la Fundació ha fet possible que remunti, que s’encoratgi i que torni a recuperar les forces i la fe per encaminar-se de nou a la vida. “El fet que hi hagi algú escoltant-te i estant al teu costat permanentment fa que te’n surtis, que no caiguis del tot. Allà on tu no arribes saps que sempre hi ha una mà amiga que t’ajuda i t’empeny”, explica.

Prop de 300 persones van assistir a la celebració de la FFHS per commemorar aquest aniversari. La FFHS, entitat vinculada a Càritas Diocesana de Barcelona, té actualment prop de 400 pisos de lloguer social (adaptats a l’economia de cada persona) perquè les famílies que viuen situacions de pobresa puguin anar a viure-hi i refer així els seus projectes vitals. I és que l’habitatge és clau perquè una persona pugui tenir una vida plena i digna.

En els darrers anys, les taxes d’exclusió social s’han incrementat de forma dramàtica. L’any 2014, el 20.9% de la població de Catalunya tenia una renda inferior al 60% de la mitjana del nostre país, i el 11.7% no arriba ni al 40%. A més a més, l’empobriment generalitzat de les famílies ha tocat de ple als infants i als joves: un 28.8% dels menors de 16 anys residents a Catalunya pateixen els efectes devastadors de la crisi.

Amb aquesta situació social, la precarietat en l’habitatge s’ha convertit en una de les primeres xacres de la nostra societat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.