Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) A Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona hi ha moltes persones que saben fer moltes tasques relacionades amb diferents professions. També hi ha molts joves amb ganes de formar-se i aprendre un ofici. Des de la Plataforma d’Educació Social Cruïlla dels Salesians van visualitzar aquests problemes de falta de formació dels joves i van veure que molta gent veïna professional estava a l’atur. Llavors un grup d’educadors van decidir crear una associació en el seu inici i que fa un temps s’ha convertit en la Fundació Jovent.

La Fundació Jovent es crea amb la finalitat de donar un servei d’inserció/reinserció sòcio-laboral per a persones amb dificultat d’inserció. El treball d’inserció/reinserció a desenvolupar inclou la transmissió d’hàbits i pautes socials i l’ensenyament d’aprenentatges prelaborals, a través d’activitats ocupacionals que mantinguin una clara referència al món productiu per tal d’assolir una preparació per a la integració laboral. L’objectiu és poder incorporar-se al món laboral, i quedar a no tanta distància de les condicions de qualsevol altra persona de la resta de la població activa.

Els criteris són molt senzills: 1. Que els joves tinguin experiències professionals i que els professionals a l’atur del barri puguin treballar acompanyant a els joves; 2. Que els sous dels tots els treballadors i les treballadores siguin dignes. Com a Fundació això ho certifiquem. 3. Donar un servei de qualitat a els clients; 4. Totes les joves i els joves han estat formats a las Plataformes Socials dels Salesians. Els joves estan dins d’un itinerari d’orientació i recerca.

Durant l’estiu de 2016, va sortir una demanda de pintura del Col·legi d’educadors i educadores socials de Catalunya, el CEESC. Com altres demandes, des de la fundació es genera un pressupost. Javi, Daniel i Esteban han treballat molt a gust i en entorn molt tranquil. Han desenvolupat una feina on han estat protagonistes.

El testimoni del Javier

Javier Galián, veí de Torre Baró i obrer de la construcció en atur, participant del projecte en parla així: "Molt bé l'experiència de treballar amb la Fundació Jovent al CEESC aquest estiu. En l'aspecte professional ha estat el màxim. M'explico: crec que qualsevol professional, almenys per a mi, poder ensenyar a qualsevol jove tota la teva experiència laboral, sabent com està el tema, és el més gran que et pot passar".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.