Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesianes) Les Filles de Maria Auxiliadora crearan una nova inspectoria l’estiu d’aquí dos anys. És el resultat d’un “camí de discerniment” que va començar el capítol general de fa tres anys i que busca impulsar i garantir la vitalitat carismàtica de la presència d’aquestes religioses a Espanya.

L’acte de constitució tindrà lloc el 5 d’agost de 2017 i es traduirà amb què les quatre províncies actuals –Barcelona, Lleó, Madrid i Sevilla– convergiran en una de sola, tal com apunta el disseny del 'Projecte Comú Alegra’t'.

Fins el juliol de 1942 les salesianes a Espanya formaven una sola inspectoria. Llavors es van dividir en tres: la de Barcelona, amb el nom d’ Inspectoria Mare de Déu del Pilar, la de Sevilla amb el nom d’Inspectoría María Auxiliadora i la de Madrid amb el nom d’Inspectoría Santa Teresa. Aquesta última, l’any 1993 es va dividir en dues donant lloc a la Inspectoría Virgen del Camino.

Amb l’anunci de la nova província aquest institut femení ha manifestat la seva voluntat de “comptar amb tots els que, amb nosaltres, comparteixen la missió, per tal que junts, ampliem la mirada, essent missioneres d’esperança i alegria (Cf. CG XXIII), en aquest camí apassionant i de construcció d’un futur en comunió, buscant la voluntat de Déu per als joves, i amb ells, fidels al carisma que Ell va regalar a Don Bosco i a Maria Mazzarello, per a l’Església i el món”.

Des de fa quasi tres anys, instades per les línies d’acció que traçava el Capítol General XXII, “El més gran és l’amor”, les Filles de Maria Auxiliadora d’Espanya i Portugal van iniciar aquest procés, similar al que aquests darrers temps van endegar els salesians i altres congregacions religioses arreu de la península.

Nova inspectora de Maria Auxiliadora

Aquests dies la mare general Yvonne Reungoat ha nomenat nova inspectora general de la Inspectoria Maria Auxiliadora María Dolores Ruiz. Una inspectoria que compta amb 24 cases, disseminades en les comunitats autònomes d'Andalusia i Canàries. Al costat dels altres membres de la Família Salesiana i els seglars que formen part de les comunitats educatives, donen vida a diferents projectes educatiu-pastorals sempre a favor de la infantesa i la joventut, amb atenció preferent als quals més ho necessiten, des de les escoles, les cases-família, el temps lliure, els itineraris d'educació en la fe, els projectes d'inserció sociolaboral, etc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.