Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de TarragonaAquesta primera fase del projecte restaurador, dirigida per l’arquitecte Santi Prats, ha consistit en la consolidació del campanar i la reparació de les cobertes. Queda pendent d’executar les cinc fases restants –aquesta ha estat la més costosa– perquè l’església del Sagrat Cor de Vistabella, a La Secuita, obra de l’insigne arquitecte modernista, Josep Maria Jujol, quedi totalment restaurada. Les següents fases consistiran en restaurar les façanes, rehabilitar la sagristia, el paviment, la instal·lació de la calefacció i la ventilació, la restauració dels elements interiors de fusta i ferra com també les pintures sobres els maons i la il·luminació interior del temple.

Per al finançament de l’obra han estat claus les aportacions de la Generalitat de Catalunya, l’arquebisbat de Tarragona, la parròquia de Vistabella, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de La Secuita, que ascendeixen a un total de 275.230 euros.

El cost d’aquesta primera fase ha superat el pressupost inicial degut, segons l’arquitecte, al descobriment de “patologies ocultes amagades en anteriors obres de restauració”. Aquest fet ha obligat a executar reforços addicionals en l’estructura del campanar, ara totalment recuperat, i a la bòveda de la nau central. Per aquest motiu la restauració del sostre del cos secundari i la il·luminació exterior del temple es postposaran fins a disposar de més recursos econòmics.