Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Vídeo/s

(Parlament de Catalunya) El Parlament ha acollit aquest dimecres una sessió del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) coincidint amb la celebració de la Setmana mundial de l'harmonia Interconfessional i els actes amb motiu del desè aniversari de l'entitat. La presidenta, Núria de Gispert, ha situat "el fet religiós al bell mig de la societat", i ha instat les comunitats religioses de Catalunya a treballar perquè "la convivència i la cohesió social no es trenquin", i al GTER, a seguir sent "l'aixopluc que eviti que hi hagi una societat dividida o partida" per motius religiosos. 

A més De de Gispert, a l'acte hi han intervingut el president del GTER, Guillem Correa, i els responsables d'afers religiosos de la Generalitat i de l'ajuntament de Barcelona, Enric Vendrell i Ignasi Garcia i Clavel respectivament, i hi han assistit el secretari primer, Pere Navarro, els diputats Maurici Lucena (PSC), Fernando Sánchez (PPC) i Glòria Renom (CiU) i representants de les diverses confessions que integren el GTER.

De Gispert, que ha presidit l'acte inaugural de la sessió, ha advertit que, "des del respecte a la llibertat religiosa i de consciència, i des d'una manera d'entendre la laïcitat positiva", les administracions "no podem ignorar ni excloure el fet religiós, perquè és comunitari i tothom hi té quelcom a dir". 

Amb relació al GTER, s'ha felicitat pel seu desè aniversari, ha dit que "si no s'hagués inventat ara ho hauríem de fer" i ha expressat el desig que d'ara endavant sigui més visible socialment amb la posada en marxa d'una app que gestionaran les mateixes comunitats religioses i que permetrà "arribar a molta gent i implicar els joves".

Correa, que ha presentat la nova aplicació, disponible per a diverses plataformes, ha posat també en valor l'activació "avui de la primera app de diàleg interreligiós que s'ha creat", que ha explicat que té "vocació de servei", i s'ha mostrat convençut que avui serà recordat com "el dia que el GTER s'ha obert a les noves tecnologies".

Garcia i Clavel i Vendrell han coincidit que les administracions no han de promoure les religions, sinó ajudar-les a fer-se visibles. Garcia i Clavel ha afirmat en aquest sentit que l'ajuntament de Barcelona "seguirà al seu costat perquè hi hagi una bona convivència" com la que hi ha ara, i ha demanat que "això que són capaços de fer els dirigents religiosos també baixi a les comunitats perquè siguin conscients de l'esforç que es fa", mentre que Vendrell ha assegurat que "el govern aposta i vol estar al costat del GTER" per visualitzar davant la societat que "les confessions religioses tenen molt de futur treballant conjuntament". "Hi ha un llarg camí i val la pena recórrer-lo junts", ha conclòs.

Aquesta és la quarta vegada que el Parlament acull una sessió del GTER. En la d'aquest any s'han analitzat amb diverses conferències, entre altres qüestions, els deu anys de l'entitat, la llibertat d'expressió i religiosa o la contribució que poden fer les religions davant els reptes socials.