Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Tot coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, dissabte l’arquebisbe d’Urgell va presidir a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Isona (Conca Dellà) una Eucaristia en sufragi del qui fou missioner jesuïta llargs anys a l’Índia, el pare Albert Jou. Nascut a Bóixols, a la diòcesi d’Urgell, havia estat seminarista d’Urgell abans d’entrar a la Companyia de Jesús.

L'arquebisbe Joan-Enric Vives va mostrar l’estima que des del bisbat d’Urgell sempre es va tenir envers el pare Jou, que sempre havia mostrat un gran arrelament a la seva terra i gran germanor amb els sacerdots de d’Urgell. L’homilia fou predicada pel jesuïta Josep Maria Feliu, que durant molts anys fou company de Jou a Mumbai, i que va glossar la seva figura com un home d’una gran bondat i finesa espiritual, al mateix temps, que molt humil i senzill així com un gran escriptor que va deixar diverses obres, entre elles, una vida didàctica de Sant Francesc Xavier.

Des de ben petit el pare Jou havia manifestat a la família el seu desig de ser missioner i donar el millor de la seva vida al servei dels més pobres i necessitats. I es va realitzar ja que tota la vida missionera va estar a l’Índia, amic de tots i de totes les classes socials, i va morir a Mumbai fa unes setmanes.

Al final de l’Eucaristia uns familiars agraïren als presents les seves pregàries i mostres d’estima envers el pare Albert i recordaren com sempre havia estat un home enamorat de la seva tasca com a missioner i alhora pendent de la família i la terra que l’havia vist néixer. 

Concelebraren amb l’arquebisbe, el vicari general de la diòcesi, mossèn Josep M. Mauri; el rector de la parròquia d’Isona, mossèn José de Jesús Navas; l’Arxiprest de Pallars Jussà i rector de Tremp, mossèn Joan Antoni Mateo; mossèn Joan Peretó, el pare Joan Antoni Arasa, S.F., el jesuïta Feliu i el secretari general i canceller mossèn David Codina.

A la seva arribada a la parròquia l'arquebisbe va ser rebut per l'alcalde d’Isona i President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, i pels familiars del pare Albert Jou, així com nombrosos fidels d’Isona.