Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Amb motiu del Dia Mundial de la presa de consciència envers l’abús i el maltractament en l'envelliment, el proper dilluns el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitza juntament amb la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés (URL), el Consell General de Psicologia d’Espanya i EIMA una jornada de sensibilització on es presentarà la campanya 'Això està passant a prop teu' a la sala d’actes de la Facultat Pere Tarrés, al carrer Santaló.

Les denúncies de maltractament a la gent gran van augmentar en un 25% l'any passat, però continua sent un maltractament invisible que no transcendeix a la nostra societat, en part també com a conseqüència de la dificultat que suposa per a la situació psicosocial de les persones grans fer la denúncia. La Generalitat de Catalunya, l’any 2014, va fer un una enquesta a 2.000 persones grans, de les quals el mes de febrer se'n varen publicar els Resultats de l’Estudi.

La campanya, #CampanyaApropTeu, concebuda gràcies a la iniciativa del Grup de Treball de Gerontologia del COPC, té com objectiu sensibilitzar la societat pel que fa al maltractament de la gent gran, mitjançant la difusió de tres contes creats per l’estudiant de Treball Social de la Facultat Pere Tarrés Carmen Hurtado pel seu projecte de Fi de Grau. Els relats se centren en situacions quotidianes sobre el maltractament a les persones grans que, generalment, passen desapercebudes.

Els contes, que seran escenificats per la companyia de teatre Bambú, dirigida per una alumna d’Educació Social també de la Facultat Pere Tarrés, parlen del maltractament obertament i busquen ferir sensibilitats, remoure emocions amb finals oberts que permeten la interpretació individual. Després de la representació tindrà lloc un debat i la presentació dels relats per part de l’autora, finalitzant la jornada vora les nou del vespre.

La jornada comptarà amb Josep Vilajoana, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Paco López, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, un representant d’EIMA (Associació per a la investigació del maltractament a les persones grans) i Carmen Hurtado, estudiant del Grau en Treball Social Pere Tarrés-URL i autora dels llibres.

Posteriorment a la jornada, està previst difondre els contes als CAPS, empreses de formació de cuidadors formals i a alguns col·legis o instituts, per tal de treballar a classe amb l’objectiu, de què entre tots, prenguem més consciència sobre la realitat del nostre entorn.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.