Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Per primera vegada les entitats de l’Església de Lleida vinculades al moviment obrer i del treball de l’àmbit de l’Església de Lleida han decidit celebrar de forma conjunta una sèrie d’activitats que es concentren al voltant de la Festa del Treball. Una agenda que van presentar aquest dimarts i que inclou el congrés estatal de Justícia i Pau, la presentació de la memòria de Troballes o els les dues pregàries que es faran a les parròquies de Magraners i la Bordeta.

En la presentació d’aquests actes, els responsables de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, empresa de treball solidari de Càritas, Justícia i Pau de Lleida i la Pastoral Obrera del Bisbat de Lleida han coincidit en denunciar la precarietat laboral del país, malgrat l’optimisme del Govern cada cop que anuncia les dades sobre l’ocupació.

El president de Justícia i Pau de Lleida, Rafa Allepuz, ha manifestat que malgrat que es doni una recuperació econòmica, no podíem parlar alegrement de recuperació social, perquè la precarietat estava instal·lada en el sistema. “S’ha aprofitat la crisi per deteriorar les condicions de treball, amb l’excusa que no hi havia més remei, i ara que es comencen a reduir les xifres de l’atur, no hi ha una recuperació paral·lela. Es recupera el treball, però no se surt de la pobresa”, ha apuntat també Ramon Baró, director de Càritas i president de la Fundació Jaume Rubió i Rubió.

Per Allepuz es pot parlar de precarietat quan comprovem que hi ha persones que segueixen essent pobres malgrat tenir un lloc de treball. “Això és indigne. Entenc que, venint d’unes dades tan dolentes per la crisi, ara que comencem a repuntar se sigui optimista, però cal filar molt prim. Molt d’aquest treball és precari, perquè malgrat ser a temps parcial, resulta que ho és a disponibilitat plena de l’empresa, que és qui marca els dies i horaris, privant el treballador de poder decidir sobre la seva vida”.

És possible!!

Sota el lema "Treball i Dignitat. És possible!!" S’apleguen els actes que es desenvoluparan els mesos d’abril i març, els quals arrencaran aquest mateix cap de setmana amb la trobada estatal de Justícia i Pau.
La conferència inaugural serà divendres al rectorat de la UdL, i anirà a càrrec d’Eva López Mourelo, del Departament d’Investigació de l’Organització Internacional del Treball (OIT), la qual parlarà de ‘La qualitat de l’ocupació a Espanya’. Durant aquests dos dies, aquesta trobada de Justícia i Pau, debatrà el Dret a un Treball decent, en diferents ponències i taules rodones.

La Desfilada de moda de Troballes, l’empresa de roba amiga de Càritas; la memòria anual i les jornades de portes obertes de Gardeny són els actes que organitza la Fundació Jaume Rubió i Rubió durant el mes d’abril.
La Pastoral Obrera de la Diòcesi de Lleida, que aplega a Acció Catòlica Obrera i la Comunitat Salesiana, a més a més de tenir una presència en alguna de les xerrades del Congrés de Justícia i pau, s’encarrega de la vessant celebrativa de la fe dins dels actes del Primer de Maig. La vigília hi haurà una vetlla de pregària, a les 8 del vespre, a la Parròquia de Sant Josep Obrer de Magraners, i l’1 de maig hi haurà una eucaristia a les 10 del matí a l’Església de Sant Agustí de la Bordeta. En aquest moment, hi haurà un reconeixement a una persona o entitat que ha destacat per algun dels valors que es defensen des del moviment obrer d’Església.
Un altre acte destacat serà la conferència que sota el lema de la programació d’aquests actes, Treball i Dignitat. És possible!!, el del 6 de maig, realitzarà Eduardo Rojo Torrecilla, catedràtic d’Economia de la Universitat Autònoma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.