Vés al contingut

notícies relacionades

“Dones de dins i fora l’Església podem teixir aliances contra la precarietat”

(Laura Mor –CR) Jornada de mobilització feminista i moment també d’aturada, per revisar on som i cap a on volem caminar. Enguany, pel 8 de març, Catalunya Religió ens fixem en el món del treball i en les barreres i dificultats que comparteixen tantes dones per tenir unes condicions laborals dignes. A l’assetjament, l’atur, la violència, la invisibilitat, la discriminació i la precarietat, responen amb la cura mútua, l’esperança i la unitat en aquesta lluita amb d’altres moviments feministes, tant de dins com de fora l’Església.

La Pastoral Obrera reivindica un 1r de maig per “créixer en justícia i equitat”

(CR) Els moviments obrers cristians de Catalunya es preparen per celebrar el Dia Internacional de les Treballadores i Treballadors. El primer de maig. Amb motiu d’aquesta data assenyalada, els col·lectius i les delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya han fet públic un comunitat unitari en el què criden a “prendre consciència dels reptes que cal afrontar com a societat per tal de créixer en justícia i equitat”. Els moviments també han convocat diversos actes i concentracions arreu del territori català.

“Obrir camins d’esperança” a la jornada general l’ACO

(ACO) Aportar algunes pistes que puguin ajudar en la construcció col·lectiva de noves formes de vida davant el desafiament de la crisi, ha estat el fil conductor que ha recorregut la 67a jornada general que el moviment d’Acció Catòlica Obrera (ACO). La jornada, celebrada aquest dilluns de manera telemàtica ha comptat amb la ponència de Pepa Torres: “Obrir camins d’esperança i inclusió en temps de pandèmia”.

La Pastoral Obrera crida a la solidaritat davant el tancament de Nissan a Catalunya

(Secretariat Interdiocesà de Delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya) La setmana passada es va fer pública la decisió de Nissan de tancar les seves fàbriques a Catalunya, una mesura que suposa l’acomiadament directe i indirecte de 25.000 treballadors. Davant aquesta situació, el Secretariat Interdiocesà de Delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya ha emès el comunicat que reproduïm a continuació:

COMUNICAT DAVANT DEL TANCAMENT DE LA NISSAN A CATALUNYA

Primer de maig marcat per la crisi social de la Covid-19

(CR) El primer de maig és una data assenyalada per a la classe treballadora. Una jornada que serveix per fer memòria de les lluites socials i laborals que han fet millorar les condicions de treballadors i treballadores i, a la vegada, reivindicar millores pel present. Enguany es celebra en unes condicions d’excepcionalitat, i és que la Covid-19 ha portat també una forta crisi econòmica i social.

Florenci Costa: capellà del Pradó, intel·lectual al servei dels pobres

(Pim Queralt-CR) La matinada del dia de la Mercè ens va deixar en Florenci Costa: prevere de la diòcesi de Vic, consiliari dels moviments d’Acció Catòlica i sacerdot pradossià. Tres identitats que defineixen la seva vida al servei de l’Església, del laïcat de casa nostra i el seu desig de ser, primer que res i com a fonament de tot, veritable deixeble de Jesucrist. Aquest dimecres a la tarda s’ha fet el funeral a Navarcles, on havia nascut el 18 de juny de 1936, fa 83 anys

Veure la fe