Vés al contingut
Catalunya Religió

(Cristianisme i Justícia) Arreu del món, l’atur, la subocupació i el treball precari i informal tenen un enorme impacte sobre la vida de milions de treballadors i les seves famílies, afavorint la pobresa i l’exclusió social. Una societat que no ofereix treball digne per a tothom és profundament injusta. Davant d’aquesta realitat, cal reafirmar que el treball, en condicions decents, és un dret fonamental de la persona, clau del desenvolupament personal i comunitari. Quin és el futur del treball en el món? Hem de resignar-nos a un atur estructural i creixent? Quines polítiques cal impulsar per crear llocs de treball decent per a tohom? Com fer que aquesta sigui realment la gran prioritat de la política econòmica, per sobre del pur creixement del PIB? Quina és la realitat al nostre país i quines previsions es poden fer?

Totes aquestes preguntes es posaran sobre la taula a la conferència 'Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per a tothom?' amb Joaquim Nieto, director de l’Oficina de l’OIT per a Espanya; Albert Recio, professor d’Economia Aplicada a la UAB i sota la moderació de Josep M. Ureta, periodista especialitzat en informació econòmica.

Els dilluns dels Drets Humans

La conferència pertany al cicle 'Els dilluns dels Drets Humans' que es porta a terme des de l’any 1998, tenen lloc un dilluns de cada mes, a les 19:00h a la seu del centre Cristianisme i Justícia (C/Roger de Llúria, 13 de Barcelona). L’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

La conferència podrà seguir-se en directe via streaming a la pàgina web de Cristianisme i Justícia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.