Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 22/06/2016
Galeria d'imatges

(CR) El bisbat d’Urgell ha anunciat aquest dimecres que el papa Francesc ha concedit a l’església del Santuari del Sant Crist de Balaguer el títol i la dignitat de Basílica Menor. Aquesta concessió respon a la petició efectuada per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, fa uns mesos, i s’ha comunicat oficialment a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel cardenal Robert Sarah amb data del 9 de maig de 2016.

El Santuari del Sant Crist de Balaguer se suma així a les altres quatre Basíliques Menors amb què compta la diòcesi d’Urgell. Les dues darreres distincions són ben recents, del 2014, quan el papa va atorgar el títol de basílica a dos dels santuaris més populars de la diòcesi: el Santuari de Meritxell i el de la Mare de Déu de Núria. Les altres dues basíliques son la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, des de 1905, i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, des de 1923. Així, amb dos anys s’ha passat de dues a cinc basíliques a Urgell, responent a la petició del bisbat davant la Santa Seu.

Està previst que la celebració de la concessió del títol de Basílica al Sant Crist de Balaguer tingui lloc coincidint amb les Festes del Sant Crist, el proper 9 de novembre.

El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives. La concessió del títol de Basílica Menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral al país i a la diòcesi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.