Vés al contingut

notícies relacionades

Davant del repte migratori: “Els corredors humanitaris canvien el mal en bé”

(Laura Mor –CR) “On és la nostra fe si pensem que el tema dels qui han mort mentre viatjaven cap a Europa és una qüestió irresoluble?” Nova crida al compromís cristià davant del repte migratori. Aquest dilluns al vespre s’han aplegat un centenar de persones per pregar a la basílica dels Sants Just i Pastor, a Barcelona.

100 anys de la concessió del títol de Basílica a Vilafranca

(CR) “Entre els edificis sagrats que més honoren a la diòcesi de Barcelona, justament i merescuda és comptada l’església parroquial de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. Construïda a llaor de la Verge, Mare de Deu, en la tretzena centúria, pot considerar-se com l’església mare de totes les parròquies de la comarca, tant per la seva antigor com per la magnificència de la seva estructura i fàbrica”.

La Salle a Montserrat: una experiència de fe i de servei

(Laura Mor –CR/Montserrat) La muntanya de Montserrat s'ha tacat aquest dissabte de mocadors grocs. Els pelegrins de La Salle hi han arribat en compta-gotes. Caminaven des de Mollerussa, Gallifa, Barcelona, Hostalets de Balenyà, la Llacuna, Manresa, Collbató i Monistrol. A la plaça de Santa Maria, jocs infantils, sacs de dormir i peus descalços amb butllofes. N'hi ha que canten i també amics que es retroben. La família lasal·liana ha celebrat la quarantena edició de la pujada a peu de Montserrat.

La Basílica paleocristiana de Tàrraco en 3D

(Arquebisbat de Tarragona) L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Bíblic Tarraconense (MBT) presenten un prototipus d’experiència de difusió del patrimoni arqueològic de Tarragona, amb models tridimensionals digitals de la basílica paleocristiana dedicada al màrtir sant Fructuós.

“La Sagrada Família no és un parc temàtic”

(CR) El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, defensa de nou que el temple és més que un monument turístic i l'adequació de les obres de la basílica a la legalitat. En una entrevista emesa pel programa Signes dels Temps de TV3 també es mostra conciliador amb l'Ajuntament de Barcelona i assegura que “hi ha voluntat de diàleg”.

Les persones amb audífons podran seguir millor els oficis de Montserrat

(Basílica de Montserrat) La Basílica de Santa Maria de Montserrat disposa d’un sistema d’anelles magnètiques, que elimina els sorolls de fons i esclareix el so del seu interior, per tal de facilitar l’accés al culte a les persones sordes que disposen d’implants coclears o audífons.

Omella reitera la demanda d'una societat "més unida, més lliure i més justa" per la Mercè

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbe Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la seva primera missa de la Mare de Déu de la Mercè. I ho ha fet pronunciant una homilia en sintonia amb les que s'havien sentit en anys anteriors, amb un to pastoral i social. La preocupació per una església jove i amb empenta, la demanda de polítiques de suport a les famílies, i la crida als governats a treballar pel bé comú.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe