Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Basílica de Santa Maria de Vilafranca) Artistes del Penedès utilitzen les teules de la basílica de santa Maria de Vilafranca per a produir les seves obres d’art. Aquesta innovadora iniciativa, que s’ha estrenat aquest 24 d’agost, es presenta per recaptar fons per a la restauració de la teulada del temple.

L’exposició “Art a les teules” estarà oberta del 24 al 31 d’agost, en horari de 19,00 a 21,30, a la sala Mossèn Vinyeta, i compta amb entre una tres obres de cada un dels artistes implicats en la iniciativa.

Les teules estaran exposades i a la venda amb un preu que anirà dels 100 als 300€. Totes les peces estaran exposades fins al dia 31 d’agost. L’entrada es farà per l’accés principal a la sala Mn Vinyeta, i l’itinerari estarà indicat per finalitzar a la porta de la rectoria, davant del campanar. A la sortida es prendrà nota de les persones que adquireixin les obres, que podran anar a recollir-les a partir del dia 1 de setembre, i també es podrà trobar loteria de Nadal i tríptics per qui vulgui apadrinar una teula o fer aportacions a les obres.

Un altre dels atractius de l’exposició serà un apartat on es podran veure algunes de les peces que s’han recuperat en les intervencions arqueològiques que s’han fet els darrers anys. Peces ceràmiques i teules dels segles XVIII i XIX.

Aquesta iniciativa ha de servir per continuar recaptant fons per la avançar en la restauració de la teulada. Ara que ha finalitzat la primera part, es preveu poder seguir amb una segona etapa que es centraria en la part del mig de la teulada, els trams tercer i quart. El cost de la intervenció a tota la teulada és de 650.000 €, i és per això que continuarà oberta la campanya ‘Apadrina una teula’, amb un cost de 40 euros per teula, o 700 euros per m2, fent accessible les aportacions a tot tipus de propostes. Cal recordar que totes les aportacions tenen una bonificació fiscal del 25%. Aquesta campanya continua oberta fins que s’executi la totalitat de la teulada. Un cop finalitzi es col·locarà un sistema de pas que farà visitable la part interior de la teulada i anar avançant per conèixer aspectes de l’edifici, per finalitzar als campanars de la façana principal.