Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Solidaritat Sant Joan de Déu) L’Obra Social i els centre de Sant Joan de Déu inicien una col·laboració amb els supermercats Bon Preu i Esclat per garantir 3 mesos d'alimentació i higiene de persones amb pocs recursos, ateses des de diferents centres de l’orde que es troben en situació de precarietat degut a la crisi de la COVID-19.

Emmarcada dins la campanya Les Cares de la Vulnerabilitat, l’aportació voluntària dels consumidors amb l’arrodoniment de la compra, farà que la institució pugui elements bàsics a persones de 14 municipis de Catalunya: Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Aquest arrodoniment solidari és possible gràcies a la col·laboració de Worldcoo amb els supermercats BonPreu i Esclat. El seu funcionament és molt senzill. Quan es paga amb targeta en un dels establiments, apareix un missatge en el datàfon que pregunta si es desitja arrodonir l'import final de la compra i donar els cèntims restants a aquesta causa solidària.

L’impacte econòmic de la crisis vinculada a la pandèmia es va estenent en les capes més vulnerables de la societat. Alhora, l’hivern és un període de l’any en que creixen els costos associats a l’habitatge, especialment per les despeses vinculades a l’habitabilitat de l’espai (increment del consum energètic amb el corresponent increment de les despeses per subministres), accentuant la precarietat i vulnerabilitat d’aquestes llars.

Solidaritat Sant Joan de Déu treballa per cuidar i acompanyar a les persones més afectades per la pandèmia, no solament a nivell sanitari, sinó també per lluitar contra la crisi social que s ́hi ha derivat i atendre els nuclis familiars sense capacitat de cobrir les necessitats d’alimentació i higiene.