Vés al contingut
Catalunya Religió
armand-puig-avepro
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.

CR “No podem ser universitats de segona divisió, hem de ser universitats de primera divisió”. És el compromís d'Armand Puig, el nou president de l'Agència de la Santa Seu per l'Avaluació i la Promoció de la Qualitat de les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (AVEPRO). Després del nomenament d'aquest dilluns, Armand Puig es mostra content i agraït per la confiança del papa Francesc.

Puig ha explicat que la seva intenció és impulsar les universitats eclesials perquè siguin de primera divisió. En aquest treball s'ha referit a la recerca, la implementació del coneixement, la projecció, el diàleg amb el món i amb les altres universitats. "El Papa ha pensat en la meva persona per a posar al damunt de la taula el tema de la qualitat i l'excel·lència de les nostres universitats", ha dit Puig.

“La sinodalitat també s'ha d'aplicar al camp de l'educació”

I és que, segons el prevere de l'arxidiòcesi de Tarragona, el pontífex "té un coneixement molt ampli del que succeeix a l'Església i té un especial interès en l'educació, les universitats i les facultats eclesiàstiques".

El nou president de l'AVEPRO també ha subratllat que el treball amb les universitats eclesials s'ha de fer mundialment: "No pot ser només una qüestió europea". "L'Església de Déu ha de caminar conjuntament amb esperit sinodal i, aquesta sinodalitat, s'ha d'aplicar al camp de l'educació", ha assegurat.

Una nova etapa a Roma

Després del nomenament l'Ateneu Universitari Sant Pacià ha informat que Armand Puig traslladarà la seva residència habitual a Roma. En aquest sentit, amb el nou càrrec, Puig haurà d'abandonar la docència i el rectorat a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, responsabilitats que ha exercit des de 1981 i 2015 respectivament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.