Vés al contingut

notícies relacionades

El moviment ecumènic, una cursa de fons

(Laura Mor –CR) Com una mena de corredor de fons de l’ecumenisme. Així presenten Antoni Matabosch en el pròleg del seu darrer llibre, que es presenta aquest dijous a la Facultat de Teologia de Catalunya. Publicat en castellà a la col·lecció Universalia de Sant Pacià Books, porta per títol El Consejo Mundial de Iglesias.

La teologia valenta de Francesc, en un llibre

(Laura Mor –CR) La Càtedra de Teologia Pastoral Josep Pont i Gol aposta per una teologia provocativa, valenta, capaç d’abordar les qüestions difícils i d’obrir diàleg amb el món. Així es desprèn de la presentació del llibre Francesc, pastor i teòleg.

La Sagrada Família acollirà un centre internacional d’estudis sobre Gaudí

(CR) La Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació del Temple Expiatori de la Basílica de la Sagrada Família han acordat crear el Centre Internacional d’Estudis Avançats “Antoni Gaudí i els seus col·laboradors” (Centre d’Estudis Antoni Gaudí). Aquesta iniciativa conjunta s’ha presentat aquest dimarts a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona que acollirà aquest centre i el que serà el fons documental internacional més important sobre l’artista. 

Barcelona presenta ‘el Davos’ econòmic del papa Francesc

(Laura Mor –CR) Com és l’economia del bé comú que proposa el papa Francesc? Es poden implantar criteris d’equitat social i de desenvolupament integral en el model econòmic que articula tantes decisions polítiques? Barcelona ha acollit aquest dimarts un dels 250 actes que s’han organitzat arreu del món per parlar sobre la proposta del papa Francesc per una economia global. Són el preàmbul de la trobada internacional que el pontífex convoca a la ciutat d’Assís i que alguns han batejat com “el Davos del Papa”.

Omella: "Tenim grans esperances en la Càtedra Pont i Gol"

(AUSP) El Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha inaugurat aquest dijous el curs 2016-2017 d’aquesta institució universitària, que integra les facultats de Teologia, de Filosofia i l’Antoni Gaudí, i els instituts de Litúrgia, Teologia Fonamental i Ciències Religioses.

Neix la primera diplomatura en música sacra de Catalunya

(Laura Mor –CR) Catalunya s’obre camí en l'ensenyament superior de música especialitzada en litúrgia. La Facultat Antoni Gaudí de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat, oferiran el proper curs el primer Diploma de música sacra del país. El projecte acadèmic s'inspira en el model alemany d'ensenyament universitari d'aquest àmbit i va destinat a qualsevol persona que vulgui apro

Veure la fe