Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Marciano Vidal, Teodor Suau, Raúl Berzosa, Victòria Molins, Anna Punsoda, Pilar Rahola i Àngel Ros participaran el proper 9 de novembre a la IX Jornada Grup Sant Jordi titulada “Alçada moral i dignitat política”.

Aquesta entitat cristiana, dedicada a la promoció i defensa dels drets humans, ha previst dues ponències al matí per aprofundir sobre la moral i la política i el paper de guiatge de l’Església en aquest marc. Se’n faran càrrec Marciano Vidal, religiós redemptorista i professor de teologia moral, que parlarà sobre “Consciència política i fortalesa moral”; i el teòleg biblista i escriptor mallorquí Teodor Suau, amb una intervenció titulada “Església i país: el guiatge moral i espiritual del cristianisme”.

Com ja és habitual, la tarda s’ha reservat al diàleg amb una taula rodona, dedicada en aquesta ocació a “Testimonis d'acció, testimonis de conviccions”. Hi participaran Raúl Berzosa, bisbe de Ciudad Rodrigo, Victòria Molins, religiosa teresiana, treballa al barri del Raval, Anna Punsoda, filòsofa i periodista, Pilar Rahola, periodista i escriptora, i Àngel Ros, alcalde de Lleida.

La cita anual que convoca aquesta entitat és una iniciativa per construir un espai central de l’Església catalana i per vertebrar una xarxa de complicitats amb altres cristians de Madrid, Euskadi, el País Valencià, les Illes Balears i altres indrets de l’Estat. L’any passat, la vuitena convocatòria portava per títol “El món s’aguanta per al caritat” i va aplegar diversos personatges eclesials per abordar el compromís social de l’Església.

Enguany, la IX Jornada coincideix amb el recordatori al bisbe Joan Carrera, promotor del diàleg social i fundador del Grup Sant Jordi.