Dia:  Dilluns, 4 de març
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Palau Macaya. Barcelona
Palau Macaya
Passeig de Sant Joan, 108, 08037, Barcelona
Presentació de llibre

Presentació del llibre 'Laudato si i grans ciutats'

El presentaran el Dr Joan Grimalt i el cardenal Lluís Martínez Sistach

"Laudato si 'i grans ciutats". Propostes d'una ecologia integral  és el llibre que inclou les conferències del Congrés realitzat al Brasil el 2017, dedicada especialment a la temàtica ecològica. En el llibre s'aborden tres grans qüestions: l'aigua potable, la qualitat de l'aire i el constant augment dels residus que produeixen les grans ciutats.

El text recull el doble objectiu del Congrés: "conèixer el seu contingut científic-tècnic i administratiu per contribuir a aplicar solucions a aquesta problemàtica i proposar la seva dimensió ètica perquè la humanitat prengui major consciència de la responsabilitat per no agreujar el problema del maltractament al nostre planeta i buscar solució dels problemes ecològics ".

Les tres erres del Papa

A més, el Llibre destaca el missatge del Papa Francesc que va dirigir per al Congrés i que tracta de tres erres. "El Papa - assenyala el Card. Martínez Sistach - parla de respecte cap a la creació i que és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures. L'altra erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l'aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que colpegen als nostres germans i germanes. La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.

Antoni Gaudí i el Congrés al Brasil

El 2015 es va constituir a Barcelona la Fundació Antoni Gaudí per a les grans ciutats, que té com a finalitat principal contribuir a la humanització de les urbs del món. Aquesta finalitat és molt actual, ja que el 52% de la població mundial habita en ciutats i el percentatge va creixent, de tal manera que l'any 2050 s'haurà convertit en urbanita el 72% de la humanitat.

La Fundació ha organitzat amb la col·laboració de l'Arxidiòcesi de Rio de Janeiro un Congrés Internacional dedicat a Laudato si 'i grans ciutats, que es va celebrar a aquella ciutat del 13 al 15 de juliol de 2017. "Ho vam celebrar al Brasil - va precisar el president de la Fundació - on viuen en ciutats el 80% de la seva població. Hi havia una altra raó. La fundació va voler celebrar-ho al continent d'on procedia l'actual Bisbe de Roma ".

Per saber-ne més: Sistach presenta el llibre sobre la "Laudato Si'" al Vaticà