Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vatican News) "El llibre recull totes les conferències del Congrés que va tractar tres temes bàsics per a les grans ciutats i per a tota la humanitat, que són l'aigua potable, absolutament necessària; la qualitat de l'aire per poder respirar bé i viure; i després l'augment constant de les deixalles, temes que incideixen en el bé de la humanitat ", ho va dir Lluís Martínez Sistach, ex Arquebisbe de Barcelona i President de la Fundació "Antoni Gaudí per a les grans ciutats", durant la presentació del llibre "Laudato si 'i grandi città", volum en italià, editat per la Llibreria Editrice Vaticana i presentat aquest dimecres , 30 de gener, a la Sala Marconi de Palazzo Pio, seu de Vatican News.

Edició italiana del Llibre
L'edició italiana del llibre "Laudato si 'i grans ciutats", a càrrec de la Llibreria Editrice Vaticana, recull els fruits del Congrés que es va realitzar al Brasil el juliol de 2017, "un Congrés molt important, molt actual i molt urgent - va ressaltar el Card. Martínez Sistach - perquè tracta de l'ecologia de les grans ciutats. Tots som conscients que l'ecologia és un problema urgent i les grans ciutats van creixent, el 52% de la població mundial viu a les grans ciutats, i per al 2050 seran del 72 al 75% els que visquin a les grans ciutats i això afecta moltíssima gent, a molta part de la humanitat".

Temes del Llibre: aigua, aire i deixalles
"Laudato si 'i grans ciutats". Propostes d'una ecologia integral (versió en espanyol, Madrid, 2018) és el llibre que inclou les conferències del Congrés realitzat al Brasil el 2017, dedicada especialment a la temàtica ecològica. En el llibre s'aborden tres grans qüestions: l'aigua potable, la qualitat de l'aire i el constant augment dels residus que produeixen les grans ciutats.

El text recull el doble objectiu del Congrés: "conèixer el seu contingut científic-tècnic i administratiu per contribuir a aplicar solucions a aquesta problemàtica i proposar la seva dimensió ètica perquè la humanitat prengui major consciència de la responsabilitat per no agreujar el problema del maltractament al nostre planeta i buscar solució dels problemes ecològics ".

Les tres erres del Papa
A més, el Llibre destaca el missatge del Papa Francesc que va dirigir per al Congrés i que tracta de tres erres. "El Papa - assenyala el Card. Martínez Sistach - parla de respecte cap a la creació i que és un deure de tots crear a la societat una consciència de respecte pel nostre entorn; això ens beneficia a nosaltres i les generacions futures. L'altra erra la dedica a la responsabilitat davant la greu disminució de la qualitat de l'aire o la producció de residus que no són adequadament tractats, indicant que vam comprovar una indiferència davant la nostra casa comuna i, lamentablement, davant les nostres tragèdies i necessitats que colpegen als nostres germans i germanes. La tercera erra parla de relació, referint-se a la creixent manca de relació interpersonal molt necessària en les grans ciutats.

Antoni Gaudí i el Congrés al Brasil
El 2015 es va constituir a Barcelona la Fundació Antoni Gaudí per a les grans ciutats, que té com a finalitat principal contribuir a la humanització de les urbs del món. Aquesta finalitat és molt actual, ja que el 52% de la població mundial habita en ciutats i el percentatge va creixent, de tal manera que l'any 2050 s'haurà convertit en urbanita el 72% de la humanitat.

La Fundació ha organitzat amb la col·laboració de l'Arxidiòcesi de Rio de Janeiro un Congrés Internacional dedicat a Laudato si 'i grans ciutats, que es va celebrar a aquella ciutat del 13 al 15 de juliol de 2017. "Ho vam celebrar al Brasil - va precisar el president de la Fundació - on viuen en ciutats el 80% de la seva població. Hi havia una altra raó. La fundació va voler celebrar-ho al continent d'on procedia l'actual Bisbe de Roma ".