Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 22/01/2014

(Opus Dei) El biògraf del papa Francesc, José Medina, ha explicat aquest dimecres a les Jornades Castelldaura que “no ha canviat gens, el papat no li ha pujat al cap, el que abans feia vestit de negre, ara ho fa vestit de blanc”. Durant la conferència “Francesc i la pobresa”, el sacerdot ha explicat que ha arribat a aquesta conclusió després d’entrevistar 18 familiars, amics i coneguts, claus per entendre i explicar la vida del papa Francesc per un llibre que està preparant.

En la segona sessió de les Jornades de Castelladaura que es s'ha fet a Barcelona, Medina ha destacat l’entrevista que va fer a la germana del papa Francesc, María Elena Bergoglio, qui li va assegurar que “és el mateix, gràcies a Déu, Francesc segueix essent en Jorge”. A través de diverses imatges i anècdotes personals ha demostrat com la major part dels gestos que han omplert els diaris de tot el món des de la seva elecció, fa vint anys que els manté.

L’amor, al llibre d’instruccions

Des d’una altra perspectiva, el professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Costa, ha explicat que “la lògica amorosa és la pròpia humana, és el llibre d’instruccions que Déu ha posat en l’ésser humà” i ha afegit que no comprendre bé l’amor i la dignitat humana “porta a un món injust”. Ha conclòs que “fins que no tinguem sistemes econòmics que respectin el llibre d’instruccions de l’home hi haurà crisis”.

Per la seva banda, el professor de l’IESE Alfred Pastor ha explicat com la paraula “fraternitat” ha deixat pas a la “solidaritat” un concepte que considera que ha d’estar orientat a “buscar el bé comú, entès com la conseqüència del principi de fraternitat. Ha proposat estudiar la societat com una gran família “però no com un recurs retòric sinó de veritat”. Ha conclòs indicant que “la família és una analogia de la societat, i la fraternitat és un principi constitutiu d’una societat que funciona bé.”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.