Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "la Caixa") Més de 180 voluntaris de ”la Caixa" han participat de l’organització del Congrés Internacional de Pueri Cantores (nens cantaires, en llatí), organitzat aquest any a Barcelona per la Federació Catalana de Pueri Cantores, tindrà lloc de l’11 al 15 de juliol.

Una celebració cultural mundial que reunirà 4.000 nens cantaires, de 100 cors, de 14 nacionalitats (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Catalunya, Corea, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Polònia, Suècia i EUA), a més de 45 capellans de tot el món i un bisbe del Canadà. Barcelona va acollir l’any 1998 el Congrés, en l'escaiença del centenari del Pare Miquel Altisent, escolapi, (Balaguer 1898 - Barcelona 1975), Catalunya van ser escollida com a seu del XXIX Congrés Internacional de Pueri Cantores. Ara, 20 anys després, tornarà a ser la seu d’aquesta 42ª edició.

Durant cinc dies se celebraran concerts en diferents esglésies i actes a punts emblemàtics de la ciutat, que culminaran en un gran concert a la Basílica de la Sagrada Família.

Els congressos representen per als joves i els cors una ocasió única de cantar junts d'una manera diferent de com ho fan a la parròquia o a l'escola, i d’intercanvi i enriquiment cultural.

L’acte inaugural es celebrarà dimecres a la Plaça de l’Univers (Fira de Barcelona) amb un espectacle obert al públic de llum i aigua a la Font Màgica.

El dijous serà l’anomenat dia de la Irradiació. Durant tot el dia, s’hi duran a terme les misses de les nacions i la irradiació, on es farà una sortida a 26 localitats fora de Barcelona per fer-hi 64 concerts. El divendres, es farà un ascens a l’Abadia de Montserrat, en una jornada molt especial amb una oració per la pau a la plaça de Santa Maria que comptarà amb la presència de tota la congregació benedictina i el propi Abad de Montserrat (obert al públic). El cap de setmana el punt neuràlgic del Congrés serà la Sagrada Família on dissabte 14 tindrà lloc un concert i diumenge 15 se celebrarà la missa de clausura.

Voluntaris "la Caixa"

El programa de Voluntaris de la Fundació Bancària ”la Caixa” ha complert el desè aniversari de tasca solidària. Des que es va constituir, uns 10.000 voluntaris de ”la Caixa” han dedicat part del seu temps lliure a atendre més d’1,2 milions de persones vulnerables a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades.

L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, respon a les inquietuds solidàries dels empleats i jubilats del Grup ”la Caixa”, com també d’amics, familiars i clients, que dediquen el seu temps lliure a participar en activitats solidàries dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

En el que va de 2018, a Catalunya, 3.694 voluntaris han participat en gairebé 200 activitats solidàries, de manera que han ajudat més de 11.400 beneficiaris.