Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Esperança. Il·lusió. Responsabilitat. Futur. Aquests són alguns dels conceptes que van marcar aquest dimecres l’estat d’ànim durant la celebració de l’acte de graduació dels nous graduats dels graus d’Educació Social i Treball Social i dels màsters en acció social de la Facultat Pere Tarrés-URL.

Malgrat que la pandèmia va ser present un any més a l’acte en forma de mascaretes i distàncies per les restriccions de seguretat, les diferents intervencions van centrar la mirada en el reconeixement als nous graduats pel fet d’haver enllestit la seva etapa formativa en condicions extremadament complexes i en el rol de responsabilitat que assumeixen els des d’ahir nous professionals de l’educació i el treball social en la transformació de la societat.

"La vostra funció rau en la vostra capacitat de portar esperança”, va resumir el degà de la Facultat Pere Tarrés, Joan-Andreu Rocha, als recents graduats i graduades. Un repte que va complementar el padrí de la promoció d'Educació Social, el professor del Postgrau d'infants i joves migrants que arriben sols de la Facultat i fundador del Servei d'Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats, Joseba Achotegui: ”Nosaltres tenim un poder que hem de posar al servei de les persones per lluitar contra els factors de desigualtat i discriminació.”

El Director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, també va animar els nous graduats i graduades a no perdre el compromís: "Vetlleu sempre per les persones a les quals acompanyeu i no perdeu la il.lusió i l’inconformisme”, va dir, durant la seva intervenció.

Durant la cloenda, el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, també va insistir en aquest rol central dels professionals de l’acció social, especialment en un context de crisi econòmica i sanitària: ”La pandèmia ha posat de manifest la fragilitat de les persones i la importància de la comunitat, que en aquesta casa i en la vostra professió és una obvietat”, va remarcar, per acabar posant en valor aquesta promoció per la complexitat de l’any que s’ha viscut: "La pandèmia ha fet que acabeu més formats perquè heu hagut de fer front a l'imprevist i això és la vida”.

L’acte va comptar també amb intervencions dels representants dels estudiants, que van destacar que la pandèmia ha evidenciat que l'Educació Social i el Treball Social són professions essencials i que, en acabar l’acte, es van aixecar per aplaudir les seves famílies, que han tingut un paper clau en un any complicat i en què una bona part de les classes s’han hagut de fer telemàticament, des de casa. El tradicional himne universitari "Gaudeamus Iguitur” va cloure l’acte institucional de graduació i va posar el punt i final a una jornada plena d’emocions.