Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) L'Ajuntament del Vendrell ha fet un acte d'homenatge al qui fou rector de la parròquia durant més de quaranta anys, Josep Maria Barenys Capellades.

L’acte, presidit per l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va comptar amb l’assistència de l’actual rector, Norbert Miracle i un bon nombre de regidors. Va intervenir Maria Montserrat Domènech, neboda de Barenys, i el Jaume Vidal, representant de l’Associació Amics de la Història, promotora de què el retrat de Barenys figuri a l’escala de l’Ajuntament al costat d’altres personatges il·lustres de la vila. Seguidament l’alcalde va col·locar el retrat —obra de Jordi Llucià—  en un lloc d’honor.

Josep M. Barenys, va ser rector de la capital del Baix Penedès durant 43 anys, canonge i vicari episcopal durant deu anys. Barenys va morir el 25 d'abril, víctima del coronavirus a l’Hospital Comarcal del Vendrell als 90 anys. Nascut a Maspujols l’any 1929, va ser ordenat capellà el 1952 durant el Congrés Eucarístic. Del 1968 al 2011 va ser rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell. Quan es va jubilar l’Ajuntament del Vendrell el va nomenar Fill Adoptiu de la vila i també va rebre la insígnia d’or. És la mostra de la seva implicació en la vida ciutadana i el reconeixement que es va guanyar entre els veïns i que l'han dut a figurar entre les persones més significatives de la vila.