Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d'Urgell) Les Carmelites de la Caritat Vedruna de Puigcerdà deixen la comunitat després de 167 anys de presència al poble, tot i que mantindran la titularitat del col·legi Vedruna Puigcerdà.  L'avançada edat de les germanes de la comunitat i la pandèmia han desencadenat la marxa.

Les tres religioses Vedruna que formaven la comunitat a partir del mes d'agost es traslladaran a altres comunitats i poblacions. La germana Maria Viñas anirà a Granollers, la germana Maria Montgrony a Caldes de Malavella, i la germana Conxita Segalà anirà a la comunitat de Berga. El passat divendres les tres germanes van visitar, junt amb la delegada provincial, M. Antonia Martínez Reneses, l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. 

La comunitat Vedruna ha pres la decisió dolorosa de retirar la seva presència a Puigcerdà, d’acord amb el Consell General de la Congregació. L’escola Vedruna Puigcerdà continuarà, però, depenent de la Fundació Vedruna Catalunya, en la titularitat. 

Vives, junt amb mossèn David Codina, va agrair la presència de la comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i va subratllar el valor de la vida consagrada i religiosa per al món amb la seva presència, pregària, testimoni i intercessió. Va destacar també el valor de l’obra educativa cristiana de l’escola que demanà que es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la parròquia. 

Està previst que passat l’estiu l’ajuntament de Puigcerdà, juntament amb la parròquia i l’escola Vedruna, duguin a terme un acte d’agraïment i homenatge a les religioses Vedruna quan la situació sanitària així ho permeti.