Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona/CR) En un comunicat fet públic aquest dilluns el bisbat de Girona ha traslladat la prohibició a Tomàs Pons de l’exercici públic del sacerdoci així com l’obligació de demanar perdó a les víctimes. L’exrector de Vilobí d’Onyar va ser acusat d’un presumpte cas d’abusos a menors entre els anys 70 i els 90 en un reportatge publicat al Diari ARA que va fer-se públic a finals de gener. Aquestes sancions imposades pel Vaticà arriben cinc mesos després que el bisbat tanqués la investigació dels fets que involucraven al capellà.

COMUNICAT DEL BISBAT DE GIRONA

En relació amb el cas sobre Tomàs Pons i Caulús, el Bisbat de Girona vol informar del següent:

1. El 29 de març de 2019 el Bisbat de Girona va enviar a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu les actes de la investigació prèvia relativa a Tomàs Pons i Caulús. Al mateix temps, en va presentar còpia a la Fiscalia de Girona, que va respondre arxivant les diligències per prescripció.

2. Durant aquest temps, el Bisbat de Girona s’ha interessat, personalment i per escrit, davant la Congregació per a la Doctrina de la Fe, sobre l’estat d’aquesta investigació. Alhora, ha mantingut contacte amb els denunciants.

3. El 7 d’agost de 2019 la Congregació per a la Doctrina de la Fe, després d’estudiar detingudament les actuacions efectuades, ha resolt imposar a Tomàs les següents mesures canòniques: la prohibició total de l’exercici públic del ministeri, d’administrar el sagrament de la penitència, de mantenir qualsevol tipus de contacte amb menors, i de visitar les poblacions on ha exercit el seu ministeri; i l’obligació de residència on determini el bisbe diocesà, de portar una vida de penitència i oració, i de demanar perdó a les víctimes.

4. El Bisbe de Girona ha comunicat personalment al capellà aquestes mesures i ha disposat que se’n faci un seguiment de l’execució i el compliment. Així mateix, s’ha informat a les víctimes de les mesures acordades per la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

5. El Bisbat de Girona renova, una vegada més, la seva condemna de qualsevol tipus d’abús, en línia amb el pensament i la praxi del papa Francesc