Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Glòria Barrete –CR) La parròquia de Santa Anna de Barcelona s’ha convertit aquest divendres en punt de vacunació del col·lectiu sense llar. “No sabíem si seria un èxit o un fracàs”, reconeixen des del projecte de l’Hospital de campanya. Una vacunació que ha necessitat del boca-orella per arribar a un col·lectiu de gent que sovint no es troba registrat ni dins del sistema sanitari.

“Les persones sense llar tenen com a objectiu formar part de la societat”, ens recorden des de l’hospital de campanya, “vacunar-se contra la Covid-19 és un pas més per fer-ho”, reconeixen. També hi ha qui és reticent a fer-ho, “a veure què m’injectaran amb la vacuna”, ens explica un dels usuaris de Santa Anna, “prefereixo no vacunar-me”, ens confessa. 

La majoria, però, passa per la punxada i per les indicacions dels treballadors sanitaris del CAP de la zona. “Et farà mal una estona la zona de la punxada”, escoltem que li diu l’infermera a un home. Són usuaris tant del projecte hospital de campanya de la parròquia de Santa Anna com usuaris del repartiment de menjar per part de les les Calcutas, així com del col·lectiu Bocatas. 

La vacunació, que s’ha fet amb la vacuna de Janhsen que compta amb una sola dosi, ha continuat durant tot el dia a la sala capitular de la parròquia barcelonina.