Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Opus Dei) El confinament continua. No sabem quant de temps. Des de l'inici de les mesures provocades per la irrupció de la pneumònia per COVID-19 han sorgit moltes iniciatives solidàries d'acompanyament a les famílies que han hagut de quedar-se tancades a casa per ajudar a frenar la propagació del virus i el col·lapse dels serveis sanitaris.

A casa, però no sols, no incomunicats. Potser aquesta és una de les peculiaritats d'aquests moments difícils. Les noves tecnologies permeten continuar amb contacte amb els familiars, amics, companys de feina, escola...

Aquí presentem tres iniciatives que s'estan desenvolupant per no deixar les persones soles, per viure la fraternitat, l'amistat, la formació humana i espiritual, non stop.

D'Aran online

Dins les iniciatives non stop en aquest confinament COVID-19 es troba D'Aran online. Amb el lema aprofita el temps de confinament, el Club D'Aran, associació cultural creada per un grup de pares interessats a donar una bona educació, humana i cristiana, als fills mitjançant l’estudi i l’aprofitament del temps de lleure, continua acompanyant els seus socis però també s'ha obert a tot aquell que s'hi vulgui sumar.

"En veure que les restriccions eren molt severes -comenta Miquel Àngel, director del club- vam decidir continuar la nostra tasca educativa, però a través d'Internet: així va néixer D'Aran on-line"

Amb els hashtags: #quedatacasa, #aprofitaeltemps i #pensaenelsaltres ofereix a través dels canals de youtube, instagram i whatsapp una sèrie de propostes perquè quan estem obligats pel confinament "a reduir la nostra tasca externa ens trobem davant d’una oportunitat de créixer per dintre", com deia el Prelat en el seu missatge del passat 14 de març.

Quan a la resposta el director de D'Aran afirma que "ha estat molt gratificant! Ho veiem per exemple en els vídeos i fotos dels reptes diaris que són de molt variats: fer un ball, trucs de màgia, stop motion, castells de cartes, papiroflèxia, endevinalles, Dude Perfect... Les imatges que ens arriben són d'allò més divertit."

Al canal de youtube, en pocs dies van assolir més de 1.000 subscriptors. Ara ofereixen en directe diàriament l’eucaristia, cada dia a les 8:30 h, i el rés del sant Rosari, a les 15:30 h. També animen i donen l'oportunitat de participar d'estones de pregària en família els dissabtes. També a prop dels qui pateixen.

D'Aran online ha esdevingut una gran família. "Per a aquest divendres —comenta Miquel Àngel— estem preparant un Via Crucis familiar, on les famílies escriuen el text de cada estació. Podeu unir-vos-hi, si voleu!"

Projecte Rei Mides

Com fer que aquesta situació ens ajudi a fer un salt endavant? És la pregunta que es van fer des del club juvenil Tempir de Girona, quan van saber que hauríem de passar molts dies, setmanes, de confinament. Tot un repte.

La figura del Rei Mides, famós monarca de la mitologia, va inspirar-los per engegar el projecte i "no per morir-se de gana sinó per convertir en or tots els moments del dia —com el Rei Mides—", així ho expliquen en el compte de Instagram.

També estan connectats a través de whatsapp perquè ningú estigui sol i li manquin idees de com convertir els dies en oportunitat de millora.

I així, cada dia, ofereixen un objectiu, un repte o bé una recomanació cultural. La primera proposta va ser fer un horari. Després: esport, encàrrecs, treball, tracte amb Déu. I també impulsar el servei als altres. En aquests dies de confinament també és possible donar-se als altres amb infinits detalls de servei; el projecte Rei Mides t'ofereix idees i recursos.

 

 

 

Coronaigua

Coronaigua és una web amb recursos e idees per viure una quarantena molt diferent. Oci, formació, pregària, voluntariat són camps en els quals ofereixen servei a estudiants d'universitat i professionals. La iniciativa està impulsada pel Col·legi Major Bonaigua.

#GrowingOnTheInside o #creixentenellleure

Des del club sabadellenc Racó, amb 50 anys d'història, actualment també caminen virtualment. Han llançat el projecte #GrowingOnTheInside continuació del hashtag que habitualment feien servir de #creixentenellleure. Una publicació diària per créixer cap a dins de la mà del fundador de l'Opus Dei en aquest temps de confinament. Imatges amb l'Evangeli del dia, una escena de la vida de sant Josepmaria i uns reptes de millora per afrontar cada dia. El seu canal és Instagram. Vam pensar en fer fitxes per compartir a través de xarxes socials on s'expliqués el que habitualment ensenyen al Club, idees senzilles que animen a pensar en els altres, a aconseguir alguna virtut o a la pràctica d'alguna afició, sempre amb to positiu.

En paraules d'en Javi, responsable de comunicació del Club Racó: "La pandèmia ens va portar a tancar "físicament" el Club de Sabadell, però vam pensar que estaria bé trobar una manera de seguir en contacte amb els socis. La situació que estem vivint ens va fer pensar ràpidament en com va viure sant Josepmaria el seu "confinament" de sis mesos durant la guerra civil al Consulat d'Hondures. La seva estada allà el va fer escriure a Camí: «No es veien les plantes cobertes per la neu. —I comentava, joiós, el pagès amo del camp: «Ara creixen cap endins». —Vaig pensar en tu: en la teva forçosa inactivitat. —Digues: creixes tu també cap endins?"».

Les imatges que comparteixen són en castellà però això també té una raó: "Vam pensar que, malgrat que sempre fem les nostres comunicacions en català, en aquest cas podríem fer-ho en castellà, per arribar a més audiència. Ens ha sorprès veure com cada dia té centenars de visualitzacions i likes i que a més té moltes visualitzacions d'altres parts d'Espanya i també de molts països d'Amèrica Llatina."