Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Una representació de la família missionera de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa es va congregar el 13 de juliol passat a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat per celebrar l’eucaristia, presidida pel bisbe Agustí Cortés, i compartir plegats la joia de la missió.

Ha esdevingut ja una venerable tradició de la província eclesiàstica de Barcelona que, un cop l’any, familiars i amics de missioners s’apleguin al voltant de la taula amb l’objectiu de recordar la crida missionera de l’Església i animar els seus membres a mantenir-la sempre ben viva. També hi participen alguns missioners que durant els mesos d’estiu visiten les seves famílies a Catalunya. Enguany destacava, sobretot, la presència de dues famílies nombroses del Camí Neocatecumenal que des de fa uns quants anys han estat cridades a la missió en el mateix continent europeu, concretament a Alemanya i Letònia.

Com a representants de la missió a l’Àfrica, han assistit a la trobada el Jaume Calveras, combonià i director de la revista Mundo Negro, i la religiosa Montserrat Roset, veterana missionera de Nostra Senyora d’Àfrica. Tots dos van animar els presents a no oblidar-se del continent africà i de la seva Església, germen avui d’esperança per al món.

D’entre els molts sacerdots catalans que en els darrers 50 anys han anat de missió a l’Amèrica Llatina, Lluís Portabella, rector de Sant Cosme i sant Damià al Prat de Llobregat, va recordar els seus deu anys com a missioner a Xile, entre el 1965 i el 1975, anys de molta renovació i canvi que van marcar decisivament el seu ministeri sacerdotal.

El delegat de Missions de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Manel Roig, s’ha mostrat satisfet per una trobada que, tot i la seva senzillesa i discreció, “ens anima en la missió i dona testimoni del caràcter missioner de l’Església”. “L’Església és missionera des del començament —ha recordat Roig—. L’Església ha d’estar al servei de la missió: els apòstols són l’Església enviada per Jesucrist arreu de la terra per donar testimoni de l’Evangeli”.

Sota el lema “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, la XV Trobada Missionera de la província eclesiàstica de Barcelona ha estat presidida enguany per Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat. En la seva homilia, va insistir en la importància que l’Església tingui sempre un cor missioner, obert de bat a bat a la missió, que implica la sortida d’un mateix i l’encontre amb l’altre per anunciar-li l’Evangeli. “Aquest cor missioner de l’Església és, per a nosaltres, motiu d’acció de gràcies —va afegir el bisbe— perquè és un cor sense por, amb un amor que s’ha expandit i va més enllà dels nostres límits immediats”.