Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) Octubre ha estat escollit pel papa Francesc com a Mes Missioner Extraordinari. Una iniciativa presentada fa un any a l'assemblea de directors d'Obres Pontifícies –OMP– de tot el món amb l'objectiu de celebrar de manera especial el centenari de 'Maximum Ilud', la carta apostòlica de Benet XV que va establir les bases d'una nova manera d'entendre la missió a l'Església. Aquest mes extraordinari aprofita la celebració de la Jornada del Domund aquest diumenge 20 d'octubre i a Catalunya coincideix amb la celebració per primera vegada del 'Tren Missioner'.

Des de Cristians sense Fronteres –CSF– i les delegacions de Missions de les diòcesis catalanes s'ha organitzat el Tren Missioner 2019. Una Jornada d'animació missionera a Montserrat aquest dissabte 19 d'octubre que després de trenta edicions en ciutats de l'Estat Espanyol diverses aterra a Catalunya per primera vegada. El Tren Missioner consisteix en "una jornada de trobada, oració, reflexió i celebració en el marc de la Diada Mundial del DOMUND", afirmen des de l'organització.

Una trobada que pren com a punt de partida l'estació del Cremallera de Monistrol. Els participants pujaran en tren fins al Santuari de Montserrat on tindrà lloc una benvinguda festiva que donarà pas a uns grups de reflexió per edats a partir de la catequesi del Domund. Després es compartirà l'Eucaristia al santuari on seran rebuts per l'abat de Montserrat.  

Després de dinar i espai de temps lliure, els participants tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà uns missioners i missioneres que presentaran el seu testimoni. Finalitzaran aquesta edició del Tren Missioner amb una Festa de l’Enviament, amb cants i balls, com a invitació a "donar testimoni del viscut en aquesta Jornada en les seves comunitats d’origen i en els seus entorns més propers".

Aquesta Trobada, expliquen, "suposa una experiència de disponibilitat i de sortir de nosaltres mateixos, deixant les nostres comoditats i sortint, en tren i en marxa: allà on l’Esperit ens enviï". Suposa la posada en escena "d’una Església en sortida", perquè tots els participants siguin conscients que pel fet d'estar batejats "tots i totes són missioners".

En aquesta activitat missionera han estat convidats a participar infants i joves d’escoles i grups parroquials, però també membres de comunitats religioses, sacerdots, missioners o famílies de les diferents diòcesis catalanes.

30 anys del ‘Tren Missioner’, que per primera vegada se celebra a Catalunya, i que s'organitza des de l'associació cristiana 'Cristians sense Fronteres'. Una associació d’àmbit nacional i amb implantació diocesana, la finalitat i carisma de la qual és la promoció de trobades i activitats per a l'animació missionera de les comunitats i l'evangelització de la cultura.