Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) La construcció de la Sagrada Família segueix el ritme previst amb un ull fix a l'horitzó del 2026, data en què s'hauria de finalitzar l'estructura del temple. Concretament l'obra de Gaudí es troba completada en un 70%, segons han explicat Jordi Faulí, cap d'arquitectes de l'obra i Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora. Aquest any la basílica ha experimentat canvis importants com el constant creixement de les torres dels Evangelistes, la finalització de la Façana de la Passió i la plantació d'un hort simbòlic a la seva part posterior. Però el més significatiu visualment serà la construcció de la torre central o de Jesús que hi afegirà 60 metres més d'alçada (actualment el temple en té 100). Sota el lema 'Hereus de Gaudí', s'emprèn aquest últim tram que canviarà notablement la fisonomia del temple i de la ciutat. 

La torre de Jesucrist

La torre central o de Jesucrist serà la més alta de tota la basílica, amb 172,5 metres, cinc menys que la muntanya de Montjuïc. L'estructura estarà formada per dotze paraboloides de finestres triangulars amb arestons de pòrfir a les cantonades. A l'interior, un primer espai de 60 metres d'alçària respecte a la base tindrà un nucli d'escala de caragol de pedra al centre de la qual se situarà un ascensor amb tancament de vidre.

L'interior de la torre, ha explicat Faulí, estarà decorat amb motius que representaran l'univers, des del seu naixement al capdamunt amb tons clars, fins a l'actualitat, representat per una gradació de color fins a la base. L'encarregat d'aquesta obra serà l'artista japonès Etsuro Sotoo. La torre es coronarà amb una creu que hi afegirà encara uns quants metres més. 

2022 finalització torres

És l’any en que es finalitzarà la construcció de les sis torres centrals. Actualment les torres dels evangelistes arriben als 90 metres i en els darrers mesos s’han col·locat els quatre ponts que les connecten amb la torre de Jesucrist. La torre de la Mare de Déu es troba en el nivell 13 dels 19 que hi tindrà i està a tocar els 100 metres.

Buscant un acord amb l'Ajuntament

Segons ha explicat Camps, l'Ajuntament de Barcelona i l'equip de la Sagrada Família mantenen reunions quinzenals per tal d'arribar a un acord que permeti que les obres s'adaptin a la normativa vigent. Aquest tràmit no afectarà la construcció de la basílica, ja que, ha explicat, es farà tot el necessari per ajustar-se a la regulació, "pagant el que faci falta".

Un altre front obert és el de la façana de la Glòria i la construcció d'un gran passeig que es perllongui fins a la Diagonal, obra que afectaria dues illes de cases. En aquest sentit ha afirmat que no hi ha cap problema amb els elements verticals propis de la façana, que són només els que afecten aquestes dues illes els que s'estan negociant. Sense donar gaires detalls de la situació o d'un possible acord, Camps s'ha limitat a dir que s'està defensant l'obra de Gaudí i que la decisió en aquest sentit només depèn de l'Ajuntament.