Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR/Companyia de Santa Teresa) Amb motiu de la cloenda dels 125 anys del traspàs de Sant Enric d’Ossó, fundador de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, les teresianes inauguren un web per donar a conèixer els llocs que van marcar la vida d'Enric d'Ossó en forma de ruta. També amb motiu de la festivitat, la coordinadora general de la Companyia, Asunción Codes, s'ha dirigit a les teresianes per demanar que la companyia faci de "l'experiència de viure amb una generositat sense límits", un camí per la pau, l'educació i l'economia al servei de les persones. 

A través del nou web, que estrena avui la Companyia de Santa Teresa, es podrà descobrir la persona d'Enric d'Ossó visitant vuit destins que van marcar profundament la seva vida. Les diferents localitzacions es divideixen en diferents pàgines: Vinebre, Montserrat, Tortosa, Tarragona, Barcelona, Desert de les Palmes, Alba de Tormes i Sancti Spiritu. En cadascuna d'elles s'ofereix un material de suport que ajuda a contextualitzar el moment històric, escoltar el que diu Enric d’Ossó, i algunes propostes per convertir la ruta de Sant Enric en una ruta més personal. D'aquesta manera es busca fer propi el camí i que les persones que el facin s'uneixin en la mateixa cerca. 

La ruta està dissenyada per realitzar-la física o virtualment, i no és necessari seguir un ordre establert. El projecte és fruit de la col·laboració de germanes, laiques i laics de la Província Teresiana d'Europa.

"Caminar junts per viure la diversitat com una riquesa"

"Celebrem un any més l'experiència espiritual de Sant Enric d'Ossó". Amb aquestes paraules s'ha pronunciat Asunción Codes, coordinadora general de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, en una carta dirigida a tota la companyia amb motiu de la festivitat d'Enric d'Ossó. Un sant que ha definit com un "home de fe" i un "gran amic de Déu".

En la seva carta ha expressat el desig que la companyia faci de "l'experiència de viure amb una generositat sense límits", un camí per la pau, l'educació, la justícia, l'economia al servei de les persones, la reconciliació i la inclusió "dels més exclosos i allunyats".

La coordinadora general de la Companyia de Santa Teresa de Jesús ha manifestat la voluntat perquè la companyia renovi "el compromís per encarnar una espiritualitat profunda, contemplativa, alliberadora i amorosa". Una espiritualitat que, per a Codes, "humanitza a la manera de Jesús".

També ha fet una crida a "caminar junts" i viure la diversitat com una riquesa. "Emprendre amb generositat noves relacions, noves maneres de comunicar-se i crear lligams d'amistat", ha afegit. Tot plegat per continuar descobrint "altres maneres de ser Família Teresiana al món".