Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 12/10/2021

(Inspiració 2022) Sor Lucía Caram i les activistes socials Elba Mansilla i Rosa de Paz participaran a la taula rodona que organitza ‘Travessa cap al 2022’ sobre ‘Societats, noves formes de solidaritat i d’acció ciutadana’. Serà el proper dijous 14 d’octubre a les 19 hores a l’auditori de la UManresa, Fundació Universitària del Bages. L’acte també es podrà seguir online en directe a través del perfil d’Instagram de Manresa 2022.

La taula rodona, inclosa dins la 7a edició del cicle Ignàgora, comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i el Casal del Sord de Manresa i Comarques. Per participar a la xerrada cal fer la inscripció a través de la pàgina web de 'Travessa cap al 2022'.

Sor Lucía Caram és monja dominica contemplativa, activista cristiana que fomenta la solidaritat i la justícia social i lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Viu a Manresa. A Manresa ha estat promotora de diverses entitats. Ha iniciat la Fundació del Convent de Santa Clara, anteriorment anomenada Fundació Rosa Oriol. Aquesta entitat ajuda 1.300 famílies desfavorides a Manresa.

Elba Mansilla és periodista de formació, feminista per convicció i militant de l’autogestió des dels anys 90. Els centres socials ocupats van ser la seva primera escola d’activisme. És sòcia fundadora de la cooperativa La Ciutat Invisible SCCL, on treballa com a responsable de Formació de Coòpolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona, i investigadora, docent i consultora en temàtiques relacionades amb l’Economia Feminista i l’Economia Solidària, i des d’on col·labora amb la Comissió d’Economies Feministes de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

Rosa de Paz és mestra, educadora i pedagoga social. Ha explorat diferents formacions relacionades amb l’educació emocional i la cooperació internacional. Ha après especialment de l’experiència directa i dels equips de treball, tant des de l’àmbit professional com des del voluntariat en entitats socials i de lleure educatiu. Professionalment, ha treballat a CRAEs, Creu Roja, Setem i a l’Ajuntament de Manresa, on actualment treballa en el Programa de Cooperació. Des d’aquesta posició, representa al Consell Municipal de Solidaritat i a l’equip de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera.

Un any de reflexió ciutadana

'Travessa cap al 2022' és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social.  

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.