Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Claretians)  La celebració pública a Barcelona en memòria del bisbe claretià Pere Casaldàliga i Pla prevista pel dimarts 8 de setembre ha quedat  suspesa. L’acte previst al Santuari del Cor de Maria estava organitzat pels Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga. Davant l’augment del risc de rebrot de l’afectació del Covid-19 s’ha considerat que era més adient ajornar per un altre moment una celebració pública de memòria i record del bisbe Casaldàliga a Barcelona i es farà sense la presència de fidels. Els organitzadors han preferit no motivar trobades socials ni fomentar desplaçaments durant aquests dies, tot i que els actes religiosos estan permesos amb un 33% d’aforament.

Els Missioners Claretians mantindran la celebració prevista però sense l’assistència de fidels i l’Eucaristia s’emetrà en directe pel canal de Youtube dels Missioners Claretians de Catalunya i per Ràdio Estel el dimarts 8 de setembre a les 18’30h.

L’Eucaristia se celebrarà el 8 de setembre coincidint amb els 75 anys de la primera professió de Pere Casaldàliga com a missioner claretià i un mes després de la seva mort a Batatais, al Brasil. En la diada de la Mare de Déu de setembre de l’any 1945 Casaldàliga va fer els vots com a religiós en la congregació fundada per sant Antoni Maria Claret.

A través de l’emissió de l’Eucaristia es proposa unir-se virtualment en la pregària en aquesta celebració. Els Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga preveuen organitzar més endavant un altre acte de memòria i d’homenatge quan la situació sanitària faciliti actes amb més aforament.

La defensa dels més febles i la denúncia de les injustícies de caràcter polític, social, ecològic i econòmic han estat els eixos vitals de Pere Casaldàliga. Una acció motivada per la seva vocació missionera, que l’ha sostingut durant més de cinquanta anys a l’Amazònia. Amb la Prelatura de São Félix ha construït una Església pobra i comunitària. Va viure sempre amb austeritat i renunciant de forma explícita a tota mena de privilegis. Casaldàliga va viure radicalment el cristianisme al costat dels més pobres i va saber compartir amb persones de totes les creences la lluita i el treball per acabar amb les desigualtats.