Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) Agraïment de Càritas Diocesana de Barcelona al cardenal Lluís Martínez Sistach

Davant el relleu de Lluís Martínez Sistach, com a arquebisbe de la diòcesi de Barcelona i president de Càritas Diocesana de Barcelona, Càritas vol expressar el seu agraïment al Cardenal per tots aquests anys al capdavant de la diòcesi. Com a pastor de l’Església al llarg d’aquests anys, i com a impulsor i president de Càritas, volem agrair els anys dedicats a vetllar per un correcte funcionament de les seves institucions, prioritzant les necessitats socials del nostre territori i defensant una economia justa i equitativa per a tots.

Durant tots aquests anys, Salvador Bacardit ha estat el delegat episcopal de Càritas, i ha volgut expressar el seu “agraïment per la confiança dipositada”. En la mateixa línia s’han manifestat els dos directors de Càritas nomenats pel bisbe Martínez Sistach, Jordi Roglá i Salvador Busquets.

Durant la seva presidència al capdavant de Càritas, el Cardenal ha consolidat Càritas com l’entitat d’Església de referència en l’ajuda a les persones que viuen situacions de vulnerabilitat. Durant els anys de crisi econòmica ha treballat perquè es donés una resposta immediata a problemes com l’habitatge, l’atur de llarga durada o la pobresa infantil, promovent la creació del Servei de Medicació en Habitatge, el projecte Feina amb Cor o el programa per la prevenció de la Pobresa Infantil (Paidós).

A més, Lluís Martínez Sistach, en el 50è aniversari de la seva ordenació sacerdotal, el novembre de 2010, va promoure el projecte “Joves a l’atur”. El cardenal va demanar a les persones que eventualment volguessin fer arribar un obsequi que destinessin l’import d’aquest per als joves que es troben en situació d’atur. Més de 170 joves s’han format des de 2013 en habilitats laborals en el marc del projecte Joves a l’atur.

El Consell de Càritas, el delegat episcopal, el director, la secretària general i els treballadors i voluntaris de Càritas volen agrair al Cardenal la seva entrega com a pastor al capdavant de la diòcesi i la seva dedicació a les persones que més ho necessiten.

Així mateix, donem la benvinguda al nou pastor, Juan José Omella, bisbe de Calahorra-Logronyo, amb qui estem segurs que podrem seguir treballant en comunió, fidels a la missió de Càritas, el servei als més pobres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.