Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 20/06/2013

(Focolars) La Mariàpolis d’aquest 2013, sota el lema “Diàleg 360º” i organitzat pels Focolars, tindrà lloc enguany a la Seu d’Urgell dels 2 al 6 d’agost. Es tracta d’un espai de convivència on experimentar la fraternitat com una via de renovació de la societat i una resposta als reptes d’avui i a la recerca de felicitat que tota persona anhela.

Segons els organitzadors aquest lema s’ha fet per defensar un diàleg sense exclusions, sense barreres, sense “peròs”. Un diàleg que vol donar la volta al món i per això és capaç de dialogar amb persones de cualsevol cultura, religió, classes social, opció de vida, generació, professió i formació. Aquest carisma de la fraternitat universal forma part de l’essència dels Focolars. Amb el lema “Diàleg a 360°” el que es pretén és que tothom pugui ser candidat a la fraternitat universal, a la possibilitat de reconèixer-nos germans i germanes.

Durant aquests dies a la Seu d’Urgell es faran xerrades i conferències, però també excursions, moments culturals-recreatius i tallers d’aprofundiment. Concretament el programa es desenvoluparà al voltant de l’art d’estimar i de com l’amor ens condueix al diàleg. A dia d’avui ja hi ha més de quatre centes persones inscrites.

A les Mariàpolis participen persones de tota Espanya i cada any es fa a una zona diferent. El sentit d’aquest caràcter itinerant és donar la possibilitat de conèixer directament i compartir la riquesa i diversitat de cada poble i cultura de l’estat espanyol.

Mariàpolis és una iniciativa organitzada pel Moviment dels Focolars, fundat per la italiana Chiara Lubich (1920–2008) i avui difós en els cinc continents, la finalitat del qual és contribuir a crear un món més unit, basat en la fraternitat universal. Nascut a l’Església catòlica, actualment en formen part també cristians d’altres denominacions, fidels d’altres religions i persones de conviccions no religioses. 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.