Vés al contingut
Catalunya Religió
visites-teatralitzades-seu-manresa
Fotografia: La Seu de Manresa.

LA SEU DE MANRESA La Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa torna a apostar per una de les seves propostes estrella: les visites teatralitzades de la Fira de l’Aixada. El guia d’aquesta activitat serà el mateix Berenguer de Montagut, mestre d’obres de la basílica, que acompanyarà els visitants en el seu ascens per les 70 escales que condueixen des del claustre fins a la primera coberta.

Durant el recorregut, s’explicarà la contractació de l’obra, el procés constructiu, les tècniques arquitectòniques emprades i el paper dels manresans i les manresanes en la construcció del temple. Montagut convidarà els visitants a fer un exercici d’imaginació per intentar projectar com serà el temple medieval de la ciutat quan estigui acabat.

Una perspectiva diferent del monument

La visita, guiada per l’actor David Ribera, és una forma amena i divertida d’explicar a públics de totes les edats el context de l’edificació de la Seu de Manresa. També serveix per donar una perspectiva diferent del monument i de les vistes privilegiades de la ciutat i de la Fira des de la primera coberta.

Les visites teatralitzades amb Berenguer de Montagut s’estan convertint en un imprescindible de la Fira de l’Aixada, exhaurint les places en totes les edicions anteriors.

S’han programat un total de 10 visites durant el cap de setmana. Dissabte 24 i diumenge 25 de febrer es faran 5 visites teatralitzades cada dia; a les 11:00 h, a les 12:00 h, a les 13:00 h, a les 17:00 h i a les 18:00 h. El preu de la visita és de 5,5 € per persona i els menors de 7 anys hi tenen accés gratuït.

Les entrades es podran comprar el mateix dia a la Seu o de forma anticipada mitjançant el següent enllaç.

Durant la fira de l’Aixada, la Basílica estarà oberta al públic de 10:00 h a 11:00 h, de 12:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 19:00 h. D’11.00 h a 12:00 es farà missa els dos dies, per tant s’aturaran les visites.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.