Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) El Memorial Cassià Just ha obert les candidatures de la seva VII edició. El memorial té l'objectiu de reconèixer el treball de persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació i professionals dels mitjans de comunicació a favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya.

El Memorial Cassià Just valora les aportacions que defensen els drets de llibertat religiosa, el foment del coneixement, del respecte i del diàleg entre opcions religioses diverses, la difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya, la promoció de la convivència i la cohesió social en l’àmbit de les diferents religions, totes aquelles actuacions, iniciatives o treballs que contribueixin a sensibilitzar la societat de la necessitat de preservar els drets humans i difondre la realitat religiosa com a factor de cohesió social.

Les candidatures 

Pot presentar candidatura qualsevol persona, grup de persones, entitat, institució, ens local català o mitjà de comunicació. El termini, però, acaba el 9 de juny de 2017. El guardó consisteix en una obra d’art original d’una autora o autor reconeguts. A més, el jurat pot atorgar dues mencions honorífiques.

Edicions anteriors

Fins ara el memorial acumula sis edicions. Des de l’any 2010, han estat guardonats el pare Carlo M. Martini , la germana Teresa Losada, la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes (Barcelona), la Comunitat de Taizé, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i fra Jean Jacques Pérennès.