Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 8/02/2022
Galeria d'imatges

(Monestir de les Avellanes) Les obres de la nova planta fotovoltaica del Monestir de les Avellanes ja estan en marxa. La instal·lació, que té per objectiu abastir una part del consum elèctric del monestir amb energies renovables, es preveu que finalitzi aquest mes de febrer. 

L’aposta per aquesta energia s’emmarca dins de les polítiques de millora de la sostenibilitat i reducció de la contaminació al Monestir de les Avellanes. L’objectiu final és que, de forma progressiva, el monestir s’abasteixi només d’energies renovables i sostenibles i, per tant, acabi eliminant l’ús d’energies fòssils o amb impacte negatiu en el medi ambient.

De moment la planta actual tindrà la capacitat de generar, quan estigui en màxim producció, fins a 50kw/h. Amb això es preveu un estalvi d’entre el 40 i el 90% en consum elèctric en funció de l’estació de l’any i l’activitat que hi hagi a les instal·lacions del Monestir. La planta s’ha situat en un edifici annex per evitar qualsevol impacte estètic en el conjunt monumental.

El Monestir de les Avellanes ja fa anys que aposta per una gestió més sostenible de les seves instal·lacions. L’any 2007 ja es va instal·lar una planta fotovoltaica de producció d’electricitat per a la xarxa, i recentment amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Os de Balaguer, ha substituït tot l’il·luminat exterior amb tecnologia LED, per reduir el consum, així com per contribuir a la preservació del cel nocturn a la zona del Montsec.  

Les dades de producció d’energia de la planta, seran transparents de cara al visitant, essent projectades a temps real a la recepció del monestir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.