Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Deu) 78 religiosos de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu estan reunits a Roma del 14 de gener al 5 de febrer de 2019 per a celebrar el 69 Capítol General. Una oportunitat per a resar, discernir i reflexionar "per saber el que vol l'Esperit de nosaltres".

En el Capítol General es reuneixen cada 6 anys els germans que representen al conjunt de les Províncies de l'Orde Hospitalari, present a 54 països amb uns 1.000 Germans i 60.000 col·laboradors al servei de més d'un milió de persones en situació de fragilitat. Aquesta assemblea, al llarg de les properes 4 setmanes, farà un balanç sobre l'últim mandat del Superior General i del seu Consell i reflexionarà sobre el pla d'acció del proper sexenni després de l'elecció d'un nou Superior General i del seu Consell.

Per destacar l'important que és viure aquest capítol com un temps d'exercicis espirituals, els capitulars van començar dilluns amb una jornada de reflexió espiritual abans de l'obertura oficial i de les labors capitulars dimarts.

"Volem que aquest capítol sigui un temps d'exercicis espirituals", ha subratllat el germà Jesús Etayo, Superior General. En la introducció a aquesta jornada animada pel jesuïta John Dardis, ha insistit en el fet que "volem que aquest Capítol General sigui sobretot un esdeveniment espiritual durant el qual volem donar a l'Esperit Sant el lloc que li correspon. És el gran actor d'aquest capítol que no ha de ser un congrés ni un seminari d'una empresa o d'un grup que es reuneix només per elaborar un programa estratègic. La finalitat d'aquest capítol és la de ser un temps d'escolta de l'Esperit Sant. Hem de tenir la capacitat i la força d'escoltar per discernir el que vol de nosaltres".

Procedents de tot el món, els Germans Hospitalaris de Sant Joan de Déu es reuniran tant en plenària com en grups lingüístics per tractar el tema del Capítol General "Construint el futur de l'Hospitalitat".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.