Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Salesians) Més de cent trenta persones s'han reunit aquest divendres i dissabte per celebrar la segona part del Capítol Inspectorial dels salesians de la inspectoria Maria Auxiliadora. Segona part d'un capítol que va arrencar el desembre passat.

Aquesta segona part de Capítol s'ha centrat en temàtiques com Nova identitat de la Inspectoria; nova distribució de les comunitats, o projecte inspectorial per a les obres animades per seglars.

El provincial de la inspectoria Maria Auxiliadora, Ángel Asurmendi, ha explicat en el primer que el Capítol "és una experiència important i significativa, no només per als que som aquí, sinó també per a tota la Inspectoria i la Congregació". Un Capítol Inspectorial, ha afirmat, que "pot evocar els somnis carismàtics i portar-los molt lluny".

Durant la primera jornada del Capítol Inspectorial, els 137 participants van estudiar l'"Informe de l'Inspector sobre l'estat de la Inspectoria" i es van implicar en l'estudi de la nova identitat inspectorial. La presentació de l'Informe va tenir com a comú denominador la bona salut espiritual i el bon ambient de les comunitats, però es va constatar que encara falta camí per construir identitat i unitat inspectorial.

Acabada l'exposició, va seguir l'estudi del document en grups i la formulació d'impressions i preguntes que es van dur a l'aula perquè l'Inspector les tractés a la segona sessió. Al migdia de la primera sessió de capítol la comunitat capitular va celebrar l'Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell.

Durant la tarda del primer dia de Capítol, Asurmendi va recordar que la construcció de la identitat és un procés compartit que requereix decisions valentes: "La nostra inspectoria està necessitada de poda per créixer", i va afegir que "cal viure el present amb passió i abraçar el futur amb esperança". "Estem escrivint el futur ", va sentenciar, "per il·lusionar-se amb un projecte no hi ha edat".

La segona sessió de Capítol Inspectorial va comptar amb la presentació del document "Pla d'animació i govern del Consell inspectorial", una intervenció sobre la protecció de menors, el resum del camí recorregut, per part del Regulador i la conclusió del Capítol.