Vés al contingut
Catalunya Religió
torre-mateu-coronacio
Fotografia: Sagrada Família.

Sagrada Família La darrera peça escultòrica de la torre de l'evangelista Mateu s'ha enlairat aquest matí per coronar el cimbori de la Sagrada Família que ja arriba als 135 metres d'alçada. Aquest mateix dijous la seguirà la figura de Joan que el temple col·locarà per coronar la torre. Amb aquestes dues, el conjunt de les torres dels evangelistes quedarà finalitzat i a punt per la seva inauguració i benedicció el 12 de novembre.

La torre de l'evangelista Mateu s'ha coronat amb l'escultura de la figura humana representant un home o un àngel. La de la torre de Joan, que s'enlairarà aquest dijous, és una àguila.

Les quatre torres estan coronades per les quatre figures alades del tetramorf, obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny, amb les quals la iconografia cristiana ha representat els narradors de la vida de Jesús. El 2022 es van culminar les torres de Marc i Lluc, que tradicionalment es representen amb un lleó en el cas de Marc i un bou en el de Lluc.

Com a part del conjunt de les torres centrals, aquestes envolten la torre de Jesús i fan 135 metres d’alçària. Són, així, les terceres més altes del temple.

Commemoració per la finalització de les torres dels evangelistes

Tal com es va anunciar en roda de premsa, el 12 de novembre se celebrarà una missa de benedicció que marcarà l’inici de les il·luminacions de les quatre torres, les quals perdurarà fins Nadal. A més, durant tot el mes de novembre, es preveu una programació d’actes culturals per celebrar la finalització del conjunt de les torres dels evangelistes amb la ciutadania.

La torre de Jesús, restauracions i el claustre de la Sagrada Família

Amb la finalització de les torres dels evangelistes, pren força el projecte central de la basílica: la finalització de la torre de Jesús. El que serà el cimbori més alt del temple, de 175,5 metres, es preveu acabar el 2026. En aquest sentit, en les properes setmanes la Sagrada Família instal·larà unes noves bastides a la torre central per continuar els treballs finals de l'estructura.

En la roda de premsa d'aquest setembre, Jordi Faulí també va explicar que els treballs ara se centren en el tancament de part del claustre del temple, els soterranis de la basílica i la restauració dels terminals de la façana del naixement.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.