Vés al contingut
Catalunya Religió
safa-juny-2023-2
Fotografia: Sagrada Família.
Galeria d'imatges

Sagrada Família Cada vegada més a prop de completar les quatre torres dels evangelistes. La Sagrada Família ha començat aquesta setmana la col·locació del trencadís de l'icosaedre de la torre de l'evangelista Mateu i està previst que durant aquest mes de juny s'iniciï el mateix procés per la torre de Joan.

A més d'aquests treballs que es fan a la plataforma de la basílica situada a 54 metres d'alçada, el temple també ha informat que aquesta setmana també han començat a posar a lloc els panells de pedra que formen part del terminal de la torre de Joan. En les pròximes setmanes, segons la previsió del calendari de l'obra, s'iniciarà la resta de treball per col·locar a les torres  les parts baixes dels terminals d'on sorgiran aquests icosaedres. 

Els icosaedres, element comú a les quatre torres dels evangelistes, estan maclats amb esferes i ornamentats amb trencadís de colors daurats per als casquets esfèrics i ocre, groc i salmó en tonalitats càlides per a les cares de la peça.

Uns escuts hexagonals, els icosaedres i quatre tetramorfs

Les torres dels evangelistes es divideixen en tres parts: la base, que neix sobre les voltes a 45 metres i arriba fins als 74 metres; el cos principal, fins als 112,5 metres, i els terminals, que fan 22,5 metres.

Cada terminal, alhora, està dividit entre tres parts més: el fust, fet per escuts hexagonals amb les lloances "Amen" i "Alleluia" i trencadís en forma de palmes; més amunt, un icosaedre que conté els focus que il·luminaran la creu de la torre de Jesucrist, i, ja al cimal de la torre, la figura corresponent al tetramorf.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.