Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) La Sagrada Família acollirà el pròxim 22 de setembre una representació íntegra del Misteri de la Selva, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Des del 1980, es pot veure de manera ininterrompuda a l’església de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp (Baix Camp), i aquest any, coincidint amb el quarantè aniversari, es representarà a la Basílica. Durant els darrers anys, el Misteri de la Selva ha traspassat les fronteres del Baix Camp i s’ha pogut veure íntegrament a Montserrat, Tarragona, Elx, Mallorca, Roma i Jerusalem, per la qual cosa aquesta serà la primera vegada que el Misteri de la Selva es podrà veure sencer a la capital catalana. Aquest acte comptarà amb l’assistència del cardenal i arquebisbe de Barcelona,  Joan Josep Omella.

La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria recull les tradicions que envolten la festa de la Mare de Déu d’Agost, i el tema central de l’obra, l’Assumpció de Maria al cel en cos i ànima, prové dels primers segles del cristianisme. Escrit en llengua catalana a finals del segle XIV, el Misteri de la Selva és un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya i va rebre el premi nacional de cultura popular a la millor iniciativa artística l’any 1994. És el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català, anterior al Misteri de València, del primer terç del segle XV, o el Misteri d’Elx. L’obra permet gaudir del lèxic trobadoresc i dels cants a cappella, que pertanyen al repertori gregorià dels segles XII i XIV.

La representació tindrà lloc a partir de les 20 h i es podrà seguir en directe des d’aquí. L’aforament per assistir-hi està complet. Per a més informació sobre les entrades, cal consultar la pàgina web oficial del Misteri de la Selva.