Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "Tenia la necessitat interior d'expressar-me amb senzillesa i profunditat del que és Déu amb les persones". Aquest és el motiu que ha empès Josep Maria Rovira Belloso a escriure el seu darrer llibre, Déu fa créixer les persones

Amb aquest llibre, el vintè, Rovira Belloso vol demostrar que "Déu és diferent a nosaltres però està molt aprop". Explica que "Entre les persones es troba Déu perquè creixen i es fan persones en contacte amb les paraules de Déu".

Belloso diu que el títol hagués pogut ser "Déu s'inclina en l'amor per fer-nos créixer com a persones, a tothom". En relació a les persones no creients creu que "també són objecte de l'amor de Déu".

La primera part del llibre és una ampliació d’una «tesi» que és, tanmateix, una «experiència»: la persona humana, únic subjecte responsable i lliure, coneix, estima i actua. L’amor permet conèixer les persones i Déu. Tot segons la dita de Joan: «Qui no estima no coneix Déu».

La segona part dóna títol al llibre. La persona humana creix en contacte amb la Paraula de Déu. Considera també que allò que és viscut en l’interior de l’home és el nucli necessari per a l’acció exterior en el món.

La tercera part la formen una sèrie de variacions sobre un criteri evangèlic: la voluntat de Déu passa del cor de la persona a la comunitat del Poble de Déu. Aquest Poble ha d’imitar l’amor de Déu perquè hi hagi igualtat, afecte i servei entre els homes. El Poble de Déu fa i ha de fer present en el món la voluntat d’amor de Déu.

La presentació del llibre serà aquest dimarts a les set de la tarda

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.