Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat Solsona) L'administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona i bisbe de Vic, Romà Casanova, ha inaugurat aquest diumenge les pintures restaurades de l'església de Sant Llorenç de Morunys. La restauradora Imma Brull ha estat l'encarregada de fer els treballs de recuperació d'aquestes pintures murals barroques del presbiteri. 

L'eucaristia que ha tingut lloc a l'església per celebrar la inauguració ha estat concelebrada per Josep Maria Besora i pel rector de l'església Josep Maria Montiu. En la seva homilia, Casanova ha expressat l'admiració pel temple mil·lenari. "Tanta bellesa és també signe d'una comunitat en què brilla la flor de la fe", ha dit. També s'ha referit a la importància de les escriptures: "Necessitem escoltar la Paraula de Déu". L'eucaristia ha acabat amb la benedicció dels assistents i de les noves pintures. Brull també ha fet un comentari artístic de les pintures. Unes obres teològiques on apareixen imatges de la Mare de Déu, de sant Pere i de sant Pau, de màrtirs, entre d'altres.

A la celebració s'hi han aplegat persones properes a la parròquia de Sant Llorenç. També hi ha assistit l'alcalde de l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu

En acabar, el bisbe ha visitat la capella barroca de la Mare de Déu dels Colls que conté un centenar d'escultures de talla, policromades. També ha visitat el museu de la parròquia acompanyat de l'alcalde del municipi. Finalment, el bisbe ha firmat el llibre d'honor de la localitat. 

En acabar l'acte s'ha anunciat que el proper 4 de juny tindrà lloc un concert d'orgue a càrrec de Montserrat Torrents i Juan de la Rubia. Les peces musicals que s'hi interpretin es relacionaran amb les noves pintures de l'església. També s'ha explicat que, més endavant, Imma Brull oferirà una conferència tècnica i artística sobre les pintures.