Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat de Lleida) La Congregació dels Dolors de Lleida, ha procedit a pujar de nou la imatge de la seva titular la Mare de Déu dels Dolors al seu cambril, després d’haver-la baixat al presbiteri de l’Orator dels Dolors del carrer Cavallers el passat 11 de març, on hi ha estat 45 dies.

La mateixa Congregació va informar aleshores que s’havia baixat la Mare de Déu en plena Quaresma i en vigílies d’una Setmana Santa sense processons, on no hi hauria la tradicional processó de la Verge dels Dolors pels carrers de Lleida, la tarda del Diumenge de Rams. Per a que estigués així més prop dels fidels, congregants i devots que volien encomanar-se a ella en aquets dies tant difícils per la pandèmia del Coronavirus. Amb aquest gest, la Congregació dels Dolors volia també recuperar una antic costum de “baixar la Verge” amb ocasió d’epidèmies i pestes i altres calamitats.

Abans de retornar la imatge al seu cambril, la Congregació va organitzar el passat divendres una jornada de portes obertes per a que els lleidatans poguessin venerar-la abans de retornar la seva imatge al cambril. Així durant tot els dia molts fidels i devots van anar fins a l’Oratori per visitar la

Mare de Déu dels Dolors, ofrenant flors i ciris, respectant alhora totes les mesures d’higiene i distanciament social recomanades i indicades amb rètols, al bancs del temple i fins i tot al terra del mateix Oratori.

Les portes de l’Oratori van tancar-se passades les 8 de la tarda del divendres, després d’haver fet davant la imatge el res de la Corona del Dolors. L’Oratori obrirà de nou les seves portes a partir d’avui dilluns, amb la Verge ja lluïn de nou al seu cambril.