Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Nova trobada sobre la reorganització de la presència dels Missioners Claretians a Europa. Aquest treball, que ja ve d’uns quants anys, ara està arribant a la seva fase final. Especialment pel que fa a reorganització, l’equip de govern general que serà elegit el proper mes de setembre haurà de prendre una decisió.

Per això, de 13 al 16 de gener es va fer a Varsòvia la trobada de l’equip de govern general dels Claretians amb tots els equips dels organismes d’Europa. Van ser un total de quaranta-dos. De Catalunya hi van participar els pares Josep Armengol, Ramon Olomí i Josep Roca. Una trobada que s’emmarca en el camí de buscar un nou model organitzatiu en el qual hi estiguin d’acord tots els claretians d’Europa.

És un fet que els claretians van baixant en quantitat, i que encara seran menys persones els propers anys. Aquest fet, però, no farà minvar el seu servei missioner en aquest continent, i ha de ser un estímul per veure quins han de ser els serveis als quals s’ha de donar més importància, i també per discernir com s’han d’organitzar i distribuir les comunitats.

Durant aquests dies a Varsòvia es va parlar de l’esborrany de propostes que actualment hi ha sobre la taula, fruit d’un estudi previ i de l’opinió donada per totes les comunitats. El ressò de tot el que es va dir aquests dies serà sotmès encara a la consideració de les comunitats i de cada un dels Missioners Claretians d’Europa. I això és el que es presentarà com a proposta al nou superior general i al seu equip el mes de setembre.

Sigui quin sigui el resultat final, el camí que es fa és prou positiu. És un temps de coneixement mutu, d’escoltar-se, de pregar plegats, de veure les necessitats i esperances que hi ha a cada lloc, d’ampliar la visió missionera amb el que comparteixen els germans d’altres països… Un temps per preparar un canvi que sens dubte serà dolorós en alguns aspectes, però que serà llavor de nous fruits que ara encara no es poden endevinar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.