Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest any 2019 ha estat declarat l’Any de santa Bernardeta en celebrar-se els 175 anys del seu naixement i els 140 del seu traspàs. Amb motiu d’aquesta commemoració quaranta-vuit diòcesis espanyoles acolliran fins a mitjans del mes de desembre les seves relíquies amb l’objectiu d’apropar la figura d’aquesta santa a totes aquelles persones que per diverses circumstàncies no poden pelegrinar al Santuari de Lourdes.

El divendres dia 1 de novembre, solemnitat de Tots Sants, la Catedral de Tarragona acollirà les relíquies a les 10.30 h. Durant tot el dia s’han programat diverses celebracions que s’iniciaran a les 10.45 h, amb el rés de l’hora menor i la celebració de l’eucaristia presidida per l'arquebisbe. A la tarda, les relíquies es podran venerar a l’església de Sant Antoni de Pàdua de Tarragona. A les 19.00 h, la celebració de l’eucaristia clourà el conjunt d’actes organitzats en aquesta església.

Seguidament les relíquies seran traslladades a l’església parroquial de Sant Francesc d’Assís de Tarragona. Durant tota la nit l’església romandrà oberta, com cada primer divendres de mes, per a l’adoració al Santíssim fins a les vuit del matí quan se celebrarà l’eucaristia. I de Tarragona a Reus. El dia 2 de novembre, commemoració de tots els Fidels Difunts, les relíquies es podran venerar a l’església parroquial de La Puríssima Sang de Reus on romandran des de les 10.00 h. fins a les 17.00 h.

X Congrés de les Hospitalitats catalanes a Tarragona

Dies abans, el dissabte dia 26 d’octubre les deu Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes amb seu a Catalunya celebraran el seu Congrés anual. Aquest any la nostra arxidiòcesi serà l’amfitriona d’aquesta trobada que portarà per tema "L’acolliment" i se celebrarà al Centre Tarraconense El Seminari. La trobada, que s’iniciarà a les 9.30 h i es clourà amb la celebració de l’eucaristia presidida per l'arquebisbe a les 17.00 h, comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Lluís Simón, delegat diocesà de pastoral de la salut. A mig matí hi haurà una taula rodona amb tres ponències sobre la fi de la vida, els immigrants i el món de les presons. El moment de la tarda serà de reflexió personal compartida en grups on es treballarà diferents aspectes que cal tenir presents en l’acolliment.

Tota la informació de la trobada es pot trobar al web del congrés.