Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

El llibre recomanat d’Ignasi Moreta

(CR) Ignasi Moreta que, junt amb Inês Castel-Branco, és editor de Fragmenta, recomana la lectura del llibre Petita teologia de la lentitud, de José Tolentino Mendonça. “L'autor és un dels assagistes i poetes més rellevants del Portugal contemporani”, ens diu, “i ve sovint a Catalunya, on hi té alguns amics i molts lectors”.

Cert, a aquest doctor en teologia bíblica per l'Institut Bíblic Pontifici de Roma, professor i vicerector de la Universitat Catòlica Portuguesa, director de la revista Didaskalia i consultor del Consell Pontifici de la Cultura, al Vaticà, se’l coneix pel constant diàleg entre la tradició cristiana i les noves expressions culturals i artístiques. És el segon llibre que publica a Fragmenta, un segell independent que enguany ha celebrat els seus primers deu anys d’existència.

¿I què aporta aquest petit llibret? “En temps accelerats com els nostres”, respon Moreta, “la reivindicació que fa Tolentino de la lentitud és tan contracultural com necessària”. La lentitud, amb paraules de Tolentino, "intenta fugir del que és quadriculat; gosa transcendir el que és merament funcional i utilitari; tria més sovint conviure amb la vida silenciosa; anota els petits tràfics de sentit, els intercanvis de sabor i les seves fascinants minúcies, el palpament intensificat i tan íntim que pot ser lluminós".

“Però el llibre va molt més enllà de ser una defensa de la lentitud”, defensa l’editor. “Ens convida a reflexionar i experimentar l'art de l'inacabat, de l'agraïment del que no ens donen, del perdó, d'esperar, de cuidar, d'habitar, de mirar la vida, de la perservança, de la compassió, de l'alegria, d'anar a trobar el que es perd, de la felicitat, de la gratitud, d'escoltar el nostre desig, de morir, de no saber... És un acompanyament de saviesa per a ments disposades a viure de manera desperta i plena”.

 

Fitxa del llibre

Títol: Petita teologia de la lentitud

Autor: José Tolentino Mendonça

Editorial: Fragmenta

Lloc i data: Barcelona, 2017

Pàgines: 80

Preu: 9,90 €

Llengua: català (hi ha una versió en castellà)

ISBN: 9788415518730

Compreu-lo aquí.