Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Un grup de 23 persones, entre directors, titulars, coordinadors de Pastoral i equip tècnic de les Plataformes d’Educació Social dels Salesians de Catalunya, es van reunir a la casa salesiana de Poblet per gaudir d’un recés dirigit pel salesià Domènec Valls.

"El dia a dia se’ns menja: les reunions, els equips, l’atenció directa, el treball en xarxa", explica Laura Font. Jornades com aquesta esdevenen, segons Font, "un punt d’inflexió ben necessari també entre nosaltres". Aturar-se a aprofundir, a treballar la interioritat i a pregar, reconeix, "que és difícil".

 De la mà d’en Domènec Valls es van submergir en el document 'Fer-se càrrec, carregar i encarregar-se de la realitat', del jesuïta José Laguna. Lectura interessant i d’aprofundiment basada en la paràbola del Bon Samarità i que els va convidar a fer un treball paral·lel amb la vida de Don Bosco i la seva acció educativa – pastoral.

El document estableix que cal comprendre la situació de les persones amb les que treballen. Cal també apropar-se a elles amb una mirada clara als seus  ulls, anar eliminant les excuses i "treure's les benes que portem als ulls".

És necessari carregar a coll les seves realitats, "acceptant que nosaltres podríem ser ells, sense indiferència i acostar-nos-hi amb implicació". Alhora, cal comprometre’s amb els més febles, treballant per fer desaparèixer les situacions que els fan patir, oferir transformació en les seves vides i en la comunitat en la que viuen.

Lligat tot plegat amb la campanya Inspectorial d’enguany, “Primer, els últims” i en concret amb el seu subtítol, 'Déu no vol que es perdi ni un de sol d’aquests petits', el recés ha permès aprofundir sobre què vol dir estimar, i  com viuen la tasca educativa com a resposta a la crida de Jesús.